Karaman Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları Kahvaltıda Buluştu

Bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Toplum Ruh Sağlığı Merkezi  (TRSM) aralıklı olarak düzenlediği sosyal etkinliklere devam ediyor. Danışanların tedavi ve terapisi için sürdürdüğü uğraşılara Kahvaltı etkinliği de ekledi.

Karaman Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları Kahvaltıda Buluştu

Danışanların büyük bir kısmı hayatında hiç açık büfe kahvaltıya gitmemiş olması etkinliği daha ilgi çekici kıldı. Bu sayede danışanlar sohbet ederek açık büfe kahvaltı yapmanın keyfini yaşayıp hoşça vakit geçirdiler. Düzenlenen bu tür etkinliklerin danışanların sosyalleşmesi açısından çok önemli olduğu vurgulandı.

Yapılan kahvaltı etkinliği merkez dışında toplumla iç içe bir faaliyet olması sebebiyle toplumsal yaşama katılımı destekleme amacına uygun olduğu vurgulandı. Kahvaltı etkinliğiyle kursiyerlerin keyifli zaman geçirdiğini ve toplumsal yaşam bilinci adına yapılan bu tür faaliyetlerin önemli olduğuna dikkat çekildi. 

TRSM’de görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Olcay Metik, Hemşire Özlem Koçak, Hemşire Havva Yağcı ve sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Neslihan Sevil “Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören danışanlarımızın sosyal hayata adapte olmaları amacıyla pek çok kurs verilmekte olduğunu ve merkezde tedavi gören danışanlarımız, kurslarımız sayesinde hem el becerilerini geliştiriyor hem de hoşça vakit geçiriyorlar. Bununla birlikte Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin hafta içi her gün açık olduğu, danışan ve yakınlarını bilgilendirme eğitimlerinin devam ettiği, sabah sporu, günaydın toplantıları, ev ziyaretleri, mutfak terapisi,  grup terapisi, resim, halı dokuma ve ahşap boyama kursları devam ediyor. Karaman Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermekte olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Topluma hizmet veren ve aile odaklı bir model olup, hastayı ve ailelerin ruh sağlığı sorunları bulunan aile bireylerini desteklemek ve kapasitesini güçlendirmeyi amaçlıyor. Danışanlarını (şizofreni, bipolar bozukluk, şizoafektif bozukluk ve psikoz gibi psikotik hastalıkları bulunan vatandaşlar) topluma kazandırmayı amaçlarken bunu da oluşturduğu ücretsiz kurslar ile hayata geçiriyor” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284