Karaman, Turkcell’le Kulaç Atti

Türk sporunun en büyük destekçilerinden Turkcell, Türkiye Yüzme Federasyonu ile hayata geçirdigi “TYF –TURKCELL OLIMPIK YÜZÜCÜLER” projesinde ilk çalismalarini Karaman’da gerçeklestirdi. Fikret Ünlü Yüzme Havuzu’nda gerçeklesen etkinliklerde, 8-12 yas arasi 80 sporcu ve ailesi Turkcell Yüzme Günleri’nde bir araya geldi.

 Karaman, Turkcell’le Kulaç Atti

Turkcell ve Türkiye Yüzme Federasyonu’nun, Türkiye’nin Michael Phelps’lerini yetistirecegi yüzme projesinin ilk adimini Karaman’da atti. 8-12 yas araligindaki gençlerin ve ailelerin katildigi yüzme günlerinde minik yüzme severler havuzda keyifli dakikalar yasadi. Yaklasik 80 sporcu, gelecegin sporcularinin yetisecegi proje kapsaminda olimpiyat hedefiyle gelecege kulaç atti.

“Yüzmede istikrarin adimlarini atiyoruz”
Turkcell Genel Müdür Yardimcisi Burak Sevilengül, “Yüzme Federasyonu ile yürüttügümüz proje sayesinde, Olimpiyat Oyunlari’nda madalya kazanacak sporcular yetistirerek, yüzmede fark yaratacak bir siçrama hedefliyoruz. Bob Bowman’in basdanismanliginda ve Fernando Canales’in yardimciliginda projeye Karaman basta olmak üzere, 40 ile yayilan çalisma ile basladik. Amacimiz birçok genç sporcumuza ulasarak onlari Türk sporuna kazandirmak. Ilk anda 2016 Rio ve asil hedefimiz 2020 Tokyo’da madalya için yarisacak sporcularimizin yetistirilmesi için çalisiyoruz. Çok ayakli bu projemizin sonunda ülkemizi olimpiyatlarda basariyla temsil edecek sporculari ülkemize kazandiracagiz” dedi.
“Yeni yetenekler kazandiracagiz”
Türkiye Yüzme Federasyonu Baskani Ahmet Bozdogan, “Bir seneyi geride biraktigimiz projemizde önemli asamalar kaydettik. Geçtigimiz yil 4 bin sporcunun katildigi Turkcell Yüzme Günleri’nde bu yil, 20 bin sporcuya ulasilacak. Karaman’da 80 genç sporcumuzun ve ailesinin katildigi keyifli etkinlikler düzenledik. Yetenekli yüzücülerin spora kazandirilmasi adina Turkcell Yüzme Günleri büyük önem tasiyor. Projenin basariya ulasarak bu destegin karsiligini bulmasini için Türkiye’nin dört bir yanini dolasarak Türk sporunda basarili sporcularin sayisini arttiracagiz” dedi.
Anadolu’da aile boyu yüzme söleni yasanacak
Fikret Ünlü Yüzme Havuzu’nda gerçeklesen etkinlikler sabah saatlerinde baslayarak tüm gün devam etti. Çocuklar 50 metre, okullararasi 100 metre ve aileler 100 metre yarislarinin ardindan Turkcell Yüzme Günü, sertifika töreni ve kapanis ile sona erdi. Ayrica Turkcell standlarinin bulundugu alanlarda katilimcilar çesitli aktiviteler de yer aldi.
100 bin lisansli sporcu
Karaman’daki etkinliklerde spor okullarinin seviyesi gözlemlenirken ulusal veri tabani için de bilgi toplandi. Yüzmede 32 bin faal lisansli sporcu sayisini 2016’da 40 bine, 2020’de ise 100 bine yükseltmek amaçlaniyor. Turkcell, maddi destegin yaninda projenin yönetim kademesinden sporcu gözlem yöntemlerine kadar bu isbirliginin her yerinde olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284