Karaman Ulaşımında 2022’ye YHT Damga Vurdu

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Konya ile Karaman arası yolculuk süresini 40 dakikaya düşüren hızlı tren hattı 2022’ye damga vurdu.

Karaman Ulaşımında 2022’ye YHT Damga Vurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçen yıl imza attıkları projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, her sene olduğu gibi 2022 yılında da mega projelerle tarihe imza atmaya devam ettiklerini, geçen yıl Konya-Karaman Hızlı tren hattı başta olmak üzere birçok proje ile vatandaşların hayatını ve ulaşımını kolaylaştırdıklarını vurguladı.

2022 yılına Konya-Karaman hızlı tren hattının açılışı ile “hızlı” başladıklarını anımsatan Karaismailoğlu, demiryolu ağının gücüne güç kattıklarını kaydetti. Konya-Karaman Hızlı tren Hattında hem yük hem yolcu taşımacılığını birlikte yaptıklarına işaret eden Karaismailoğlu, “Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi 1 saat 20 dakikadan 40 dakikaya düştü. Ankara-Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi de 3 saat 10 dakikadan 2 saat 40 dakikaya indi” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284