Karaman-Ulukisla Arasi Demiryolu Çift Hat Yapim Projesi Toplantisi Yapildi

2012 yili içerisinde yapimi düsünülen Karaman-Ulukisla çift hatli demiryolu yapiminin ön proje çalismalari konusunda Istanbul Enye Insaat Makine Sanayi ve Ticaret A.S. yetkilileri tarafindan Yunus Emre Konferans Salonunda halka ve diger yetkililere açik bir ön bilgilendirme toplantisi yapildi.

Karaman-Ulukisla Arasi Demiryolu Çift Hat Yapim Projesi Toplantisi Yapildi
Toplantiya firma yetkilileri, Devlet Demir Yollari 6. Bölge Müdürlügü yekilileri, Karaman Gar Müdürlügü, Belediye Imar Müdürlügü ve diger yetkililer ile vatandaslar katildi.
Toplantida Karaman-Ulukisla arasinda yapilacak olan 155 kilometrelik demiryolu yapimi ile hemzemin geçitler, yol istimlâk durumlari, santiye yerlesimi ve yapimi islemlerinde yol güzergâhlari gibi konular ele alindi.
Toplantida ayrica il merkezinde bulunan üst geçit zemininin ayni kalmasinin projede gösterilmesi üzerine belediye yetkilileri bu üst geçidin yeni imar planinda alt geçit olarak gösterildigini ifade ederek projeler hakkinda genis raporlarin birlikte yazilarak yapilmasi ve bunlarin Devlet Demir Yollari 6. Bölge Müdürlügü’nce daha ayrintili bir sekilde incelenmesi gerektigi konusunda fikir birligine varildi.
Toplantida yol yapim projesinin Ulastirma Bakanligi’nca ihale edildigi ve insaat çalismalarinin bu yil içerisinde baslayacagi ve en geç 2014 yilinda isletmeye açilacagi ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284