Karaman-Ulukışla Demiryolu Çalışmalarında Yüzde 83 İlerleme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yaptı.

Karaman-Ulukışla Demiryolu Çalışmalarında Yüzde 83 İlerleme

Bakan Karaismailoğlu, YHT’de Konya - Karaman arasında son testleri yaptıklarını belirterek hattı yakın zamanda işletmeye açacaklarını duyurdu.

Karaman – Ulukışla arasında yolcu ve yük taşıma kapasitesinin de arttıracakları müjdesini veren Bakan Karaismailoğlu, altyapı yapım çalışmalarında yüzde 83 fiziki ilerleme sağladıklarını dile getirerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hattın açılmasıyla yaklaşık 6 saat olan Konya-Adana arası, 2 saat 20 dakikaya düşecek. Toplam 192 kilometre uzunluğundaki Aksaray-Ulukışla-Yenice Hızlı Tren Projesi’ni dış finansman yoluyla tamamlayacağız. Ana yük koridorumuzun kuzey-güney aksında ihtiyaç duyulan kapasite böylece temin edilecek. Mersin’den Gaziantep’e uzanan hızlı tren hattımızda da hummalı çalışmalarımız şekilde devam ediyor. 312 kilometre uzunluğa sahip projedeki inşaat çalışmalarımız 6 kesimde ilerliyor. 2024 yılında tamamlanması planlanan projemizle, Adana ile Gaziantep arasında seyahat süresi 6,5 saatten 2 saat 15 dakikaya düşecek. Adapazarı-Gebze-YSS Köprüsü-İstanbul Havalimanı- Halkalı Hızlı Tren Projemizin de üzerinde önemle duruyoruz. Türkiye açısından ekonomik anlamda birden fazla kritik değere sahip Yavuz Sultan Selim Köprüsü demiryolu ulaşımıyla iki kıtayı birbirine bir kez daha entegre edecek. Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’mızla 1,5 milyon Kayserili vatandaşımızı YHT hattına dahil ediyoruz. İç Anadolu’nun önemli ticaret merkezlerinden Kayseri de YHT seferberliğinden payına düşeni alacak. Hızlı tren hatlarımızın yanı sıra konvansiyonel hatlarımızda da iyileştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Bu sayede demiryollarımızın yolcu ve yük taşıma kapasitesini artırıyoruz. Demiryolu yük ve yolcu yoğunluğunu dikkate alarak belirlediğimiz güzergâhlarda etüt proje çalışmalarımız da devam ediyor. Toplam 3 bin 957 kilometrelik hatta ise etüt proje çalışmalarını tamamladık.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284