Karaman – Ulukışla Demiryolu Hattı İhalesi Bir Türlü Yapılamıyor

Karaman-Ulukışla demiryolu hattının çift hat yapılması ihalesi kapsamında ihale daha önce ihaleyi firmaların fiyatları yüksek bulmasından dolayı birçok kez ertelenen ihale bu kez de 9 Haziran 2016 tarihine ertelendi.

Karaman – Ulukışla Demiryolu Hattı İhalesi Bir Türlü Yapılamıyor
09 Haziran 2016 Perşembe Günü TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde açık usule göre tekrar ihale yapılacak.
Projede Karaman-Ulukışla istasyonları arası yaklaşık 135 kilometre demiryolu altyapı ve üstyapı işleri, yaklaşık 80 kilometre mevcut hattın yenilenmesi ile birlikte yanına 2. Hattın yapılması ve yaklaşık 55 kilometre yeni çift hat yapılması yer alıyor. Bu projenin içerisinde ayrıca Karaman-Konya Hızlı Tren Hattının elektrifikasyon hattının yapımı da bulunuyor.
İhalenin gecikmesinden dolayı Karaman-Konya Hızlı Tren hattında da çalışmalar aksamış durumda. Bu ihale kapsamında Karaman-Konya hızlı Tren hattının Elektrifikasyon hattının bulunması, bu hattaki çalışmaların daha uzun bir süre bitmeyeceğine işaret ediyor.
İhalenin tamamlanmasının ardından projenin 1200 günde bitirilmesi planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020, 15:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
naci
naci - 8 yıl Önce

2 yıldan beri karaman - konya hattı , bir türlü bitirilemedi.! karaman milletvekillerimizin bu konu ile ilgili acil ilgilenmelerini bekliyoruz.!
Bakanımız lütfü elvan bey bakanlığı bıraktı, bir daha da bu konu ile ilgili ilgilenen kalmadı diye düşünüyorum bir vatandaş olarak.!

SIRADAKİ HABER

banner284