Karaman Ve Kütahya Kardeş Şehir Oldu

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya’da gerçekleştirilen törende ‘Kardeş Şehir’ protokolünü imzaladılar.

Karaman Ve Kütahya Kardeş Şehir Oldu

Karaman Belediye Meclisi ile Kütahya Belediye Meclisinin aldığı kararla iki şehir kardeş şehir oldu. İki kent arasındaki dayanışma ve dostluk ilişkilerini güçlendirmeyi hedefleyen anlaşmayla birçok alanda ortak çalışmalar yapılacak, belediyecilik hizmetlerine dair bilgi ve deneyimler paylaşılacak. Kütahya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen imza törenine Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Başkan yardımcıları ve her iki ilin belediye meclis üyeleri katıldı.

Karaman Belediyesi ile Kütahya Belediyesi arasında imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını temenni eden Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı: “Size Karaman halkının selamını getirdik. İki kadim şehir, iki tarih ve kültür şehrinin daha öncesindeki gönül kardeşliğini resmiyete dönüştürmüş olduk. İki kent arasında dostluk köprüsü kurarak birlikte çalışmalar yapacağız. Burada bu kararın alınmasından dolayı başta belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık Beye, Kütahya ve Karaman Belediye Meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Karaman heyetini Kütahya’da ağırlamaktan ve kardeş şehir olunmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da: “Bugün Kütahya bir kardeş belediye ediniyor. İki güzel şehir olarak bu anın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sayede Karaman ile sosyal ve kültürel alışverişimizi geliştireceğiz. Bu kardeşliğin pekişmesinde ve protokolün imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kütahya Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen imza töreni, her iki belediye başkanın günün anısına birbirlerine çeşitli hediyeler vermesinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284