Karaman ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ Yaşlılarımızı Yalnız Bırakmıyor

İçişleri Bakanlığının 65 yaş ve üstü vatandaşlar için koyduğu sokağa çıkma yasağından sonra Karaman Valiliği ve İlçe Kaymakamlıkları bünyesinde bakanlık genelgesi doğrultusunda “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu.         

Karaman ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ Yaşlılarımızı Yalnız Bırakmıyor

Koronavirüsle (Covid-19) mücadelede alınan tedbirler kapsamında Vefa Sosyal Destek Grupları, ihtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için il merkezi ve ilçelerde görev yapacak şekilde yapılandırılarak vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyor.
Vefa Sosyal Destek Grupları, 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalarını İlçe Kaymakamlıkları, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı,  İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Karaman Şubesi ekiplerince tüm hızıyla sürdürüyor.
112 acil servis hattını arayan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçları tek tek not edilirken, ücretini ödemek koşuluyla bildirimde bulunan vatandaşlar ve aileler için gerekli alışverişleri yapan görevli ekipler vatandaşların belirttiği adrese giderek ihtiyaçları olan malzemelerini teslim ediyor.
Ekipler, ihtiyaç halinde her türlü eksiğinin giderileceği konusunda vatandaşları bilgilendirirken, dışarı çıkamamaları konusunda gerekli uyarılarda bulunuyor.
Karaman genelinde taleplerin karşılandığını belirten Vali Fahri Meral, “Vefa Sosyal Destek Grubu” içerisinde yer alan kurumların, işbirliği ve koordinasyon sürecinde tek başına  yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların mağdur olmaması için özveri ve hassasiyet göstererek çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.


 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284