Karaman’a 13 Uzman, 1 Pratisyen Hekim Geliyor

Saglik Bakanligi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan 63. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülügü (DHY) Kurasi münhal kadrolar yayimlandi. Yayimlanan listede Karaman Iline 13 uzman 1 pratisyen hekim kadrosu bulunuyor.

 Karaman’a 13 Uzman, 1 Pratisyen Hekim Geliyor

Kamu Hastaneleri Birligi Karaman Ili Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu konuyla ilgili yaptigi açiklamada, kuralarin neticesinde Ilimizdeki uzman hekim açiginin büyük ölçüde giderilecegini belirtti.

Genel Sekreter Dr. Erenoglu “Saglik Bakanligi yetkilileri ile yaptigimiz görüsmede ilimizdeki hekim açigini anlatmis ve acil ihtiyacimiz olan uzmanlik dallarini kendilerine belirtmistik. Karaman saglik hizmetlerinin tam anlamiyla yürütülebilmesi açisindan son derece önemli bir konu. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Özellikle Karaman sartlarindaki bir ile yan dal uzmanligi olan Çocuk Ve Ergen Ruh Sagligi Ve Hastaliklari Uzmaninin geliyor olmasi çok daha memnun edici bir husus” dedi.
63. Dönem DHY Kurasinda Karaman Devlet Hastanesine Genel Cerrahi, Acil Tip, Çocuk Sagligi ve Hastaliklari, Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Kadin Dogum, Kardiyoloji, Nöroloji dallarinda hekimlik kadrolari açildi. Diger Taraftan yine Ermenek Devlet Hastanesine de Anestezi ve Reanimasyon, Dâhiliye, Kulak Burun Bogaz, Ruh Sagligi ve Üroloji branslari ile 1 pratisyen hekime kadro açildi.
Kuralarin 26 Haziran Cuma Günü yapilacagi bildirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284