Karaman’a ‘Göçmen Isçi Aniti’

1964 senesinde Karaman’dan Hollanda’ya göçen hemserilerimizin hatirasina, Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF), Karaman’in Tren Gari yanina ‘Göçmen Isçi Aniti’ dikiyor.

 Karaman’a ‘Göçmen Isçi Aniti’

Hollanda’da yerlesik hemserilerimizin kurdugu Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF), Karamanlilarin bu ülkeye gelislerinin 50.yili münasebetiyle hatira olarak ‘Göçmen Isçi Aniti’ dikiyor.

Anit projesiyle ilgili olarak Hollanda Karamanlilar Federasyonu yönetimi dün Rotterdam Meram Zuid Restoran’da toplanti düzenledi.
Hollanda’daki Karamanli isadamlari, köy dernekleri ve bazi sivil toplum kurulus temsilcilerinin katildigi toplantida HOKAF Baskani Mehmet Kabakyer ve Anit projesinin sorumlusu Zeki Baran katilimcilara bilgi verdiler.
Anit projesinin sorumlusu Zeki Baran, “2014 yili basinda heykeltras atölyesi Artihove ile anlasma saglandi. 25-35 yaslarinda, takim elbiseli, kasketli, elinde tahta valizli Karamanli bir erkegi konu alan anit tamamlandi. Boyu 2 metre, bronz ve 200 kilo olan anit, 20 bin 500 euroya maloldu. Anitin, Kurban bayrami sonrasi Karaman Tren Gari yanina dikilmesi planlaniyor.”dedi.
ATANI ANIMSA TORUNUNA ANIMSAT
HOKAF Baskani Kabakyer ise, “Karaman Valiligi ve Belediyesi, HOKAF, Hollanda’daki Karamanli köy dernekleri ve isadamlari anit projesine destek veriyor. Anitin maliyeti 20.500 euro, bunun 7 bin eurosu ödendi kalan 13.500 eurosu 1 hafta içerisinde ödenmesi gerekiyor. Karamanli isadamlari ve STK’larin anitin kalan borcunun ödenmesi noktasinda katki saglamalarini bekliyoruz.”
“Sevgili Karamanli hemserilerim. Malumunuz Avrupa’ya Karamanlilari’in göçünün 50’nci yilindayiz. Bu anlamda ilk Avrupa’ya gelen atalarimizi animsama adina tasarladigimiz anit, Karamanimiz’a yakisir, uzman bir kurum tarafindan hazirlandi ve Avrupali Karamanlilar olarak hediye edecegiz. Yarin Karaman’a gelen konuklar ve torunlarimiz da bu ahde vefa anitini görünce inaniyoruz ki geçmisi animsayacaklar, ögrenecekler.”
“Yeni kurdugumuz Hollanda Karamanlilar Fedarasyonu (HOKAF),  bu ve bunun gibi çesitli projelere, çok degerli isadamlarimiz ve köy/kasaba derneklerimizin destekleriyle imza atmaya hazirlaniyoruz. Bu anita emegi geçen bütün Karamanli ve Karamanli olmayan tüm kardeslerimize tesekkür ediyoruz. Karaman Valiligimize, belediyemize, ve yillardir Hollanda’da Karamanimiz’a katkilar saglayan ve suan Türkiye’ye kesin dönüs yapmis olan Ugur Sen’e ayrica mütesekkiriz. Anitin layik oldugu yere yerlestirilmesi için gayret içerisinde olan tüm Karamanli kardeslerimize simdiden tesekkür ediyoruz.” dedi.
HOKAF tarafindan bu hafta içinde, anit ile ilgili olarak daha detayli bilgiler vermek üzere Amsterdam ve Utrecht kentinde bulunan hemserilerimize bilgilendirme toplantisi düzenlenecek.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
ROTTERDAM / HOLLANDA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284