Karaman’a Hayran Kaldılar

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Anadoluyuz Biz” projesinin Karaman etabı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde başladı.

Karaman’a Hayran Kaldılar

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel mirasları tanımaları ve gönüllülük bilincini özendirici faaliyetlere katılmaları amacıyla yürütülen “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında Denizli’den gelen 17-23 yaş aralığında ki 40 üniversite öğrencisi Karaman etabındaki faaliyetlerine başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 4 gün sürecek projede gençler düzenlenecek çeşitli aktivitelerin yanı sıra Karaman’ın tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde görme fırsatı bulacak.

Yunus Emre Cami ve Gazipaşa Bedestenini Gezdiler

Proje kapsamında Karaman’a gelen gençler ilk olarak Yunus Emre Cami ve Gazipaşa Bedestenini ziyaret etti. Bedesten ziyaretinde esnafla tanışan gençler ardından Aktekke Camisi, Karaman Müzesi, Hatuniye Medresesi ve Tartan Konağını da ziyaret ederek, tarihi mekanlar hakkında yetkilerden bilgi aldılar.

Karaman’ın tarihi dokusunun kendilerini heyecanlandırdığını belirten gençler, Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen böyle bir projede yer aldığımız için çok şanslıyız. Bizler her bir arkadaşımız faklı illerden gelerek Denizli’de eğitim hayatımızı sürdürüyoruz. Şuan “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında Karaman’dayız. Çoğumuz ilk defa geldik Karaman’a. Şehir çok samimi ve tarihi dokusu çok etkileyici. Projenin devam eden günlerinde ziyaret edeceğimiz yerler için çok heyecanlıyız dediler.

Şehit Ailesi Unutulmadı

Karaman’da dört gün boyunca aktivitelerine devam edecek olan gençler, projenin ilk gününde şehit ailelerini de unutmadılar. Şehit Jandarma Er Ahmet Yılmaz’ın ailesini ziyaret eden gençler, şehit ailesi ile bir süre sohbet ederek, gönül köprüsü kurdular.

“Anadoluyuz Biz” projesi Karaman’da ikinci gün düzenlenecek Manazan Mağaları, Taşkale Tahıl Ambarları, İncesu Mağarası ve Karadağ Binbir Kilise ziyaretleriyle devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284