Karaman’a Necmettin Erbakan Parki Yapiliyor

Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, otogar yanina yapacaklari yeni parkin ismini Necmettin Erbakan koyacaklarini söyledi.

 Karaman’a Necmettin Erbakan Parki Yapiliyor

Yapacaklari bu parkin Karaman’in en büyük parklarindan birisi olacagini belirten Baskan Çaliskan, “Türk siyaset tarihinin en önemli ve en kiymetli sahsiyetlerinden biri olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’in milyonlarca insanin kalbinde yasadigini hepimiz biliyoruz. Yerel yöneticiler olarak bu sahsiyetin isminin de sehirlerde yasamasi gerektigine inaniyoruz. Bildiginiz gibi otogarin önünde büyük bir bos alanimiz var. O alanla otogarin önündeki yesil alanin arasindaki yolu iptal ederek iki parçayi birlestirecegiz ve oraya büyük bir park yapacagiz. Net olarak metre karesini su an itibari ile söyleyemem ama tahminim Karaman’in bugüne kadar yapilmis en büyük parki olacak. Ve parkin içerisinde çay bahçesi gibi isletmelerde yer alacak. Bu parkin ismini de Prof. Dr. Necmettin Erbakan koyarak bu güzel insanin ismini de Karaman’da bu sekilde yasatmis olacagiz” dedi.

 
 
 Bu dogrultuda bir kaza aninda sürücü ve yolcularin takla atan bir araç içerisindeki yasayacagi pozisyonu simülatör araci sayesinde herkese göstermek için bu araci getirdik. Bu amaçla tüm sürücü ve yolcularin emniyet kemeri kullanmanin ne kadar önemli oldugunu ve bu dogrultuda bilinçlenmelerini saglamis olacagiz. Bu araç 4 gün boyunca burada vatandaslara hizmet verecek" diye konustu.
Sürücülere emniyet kemerinin kazalardaki can kayiplarini yüzde 45, agir yaralanmalarda ise yüzde 50 oraninda azalttigi da anlatildi. Simülatör aracinin etrafinda toplanan vatandaslar ise, kemer takmayan sürücülerin yasadiklari zor anlari ilgiyle izledi. Simülatör aracinin kuruldugu Aktekke Kent Meydani’na gelerek simülatör aracina binen sürücüleri izleyen Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Sahne onlarla sohbet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284