Karaman`da 2011`deki Kamu Yatirimlari Degerlendirildi

2011 yili içerisinde kamu kurumlari tarafindan Karaman`da yapilan yatirimlarin degerlendirildigi bir toplanti düzenlendi.

Karaman`da 2011`deki Kamu Yatirimlari Degerlendirildi
Karaman Polisevi'nde düzenlenen basin toplantisina Vali Süleyman Kahraman, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Ferhat Burakgazi, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire müdürleri ve basin mensuplari katildi.
Vali Süleyman Kahraman, Karaman'a hizmet eden her daire amirinin, her yöneticinin Karaman'i sadece bir diyar olarak degil, gönüllerde yasatilan bir yar olarak gördüklerini belirterek, “Bu sehri düsünen, bu sehre hizmet eden herkesin basimizin üzerinde yeri var” dedi. 2011 yilinin yatirim ve hizmetler açisindan Karaman için güzel bir yil oldugunu vurgulayan Vali Kahraman, “Karaman huzurlu ve refah düzeyi yüksek bir ilimiz. Insallah bu daha da artacak. Ermenek'te, Yesildere'de, Kepezkaya'da barajlarimiz hizmete girdi. Ayranci ilçemizdeki dev enerji yatiriminin insaat süreci basladi. 2011 yilinda güvenlik güçlerimiz, asayis olaylarimizin yüzde 88'ini, kaçakçilik ve organize suçlarin ise yüzde 96'sini aydinlatti. Yine saglik alaninda yeni hizmet araçlarimiz alindi. Devlet hastanemizin insaati bitme noktasina yaklasti. Ermenek'te 4 yatakli yogun bakim ünitemiz hizmete girdi. Biz Karaman'in her kösesini kendi yurdumuz bilerek, her ferdini kardesimiz, evladimiz bilerek çalisiyoruz. Ve Karaman'in merkezinden en uzak noktasina kadar hizmet götürmeye, yatirim yapmaya gayret ediyoruz. Karaman'i sanayide, egitimde, kültürde, kisaca her alanda yüksek noktalarda görmek arzusuyla çalisiyoruz” diye konustu.
KARAMAN, 2011'DE IHRACAT RAKAMLARINI ARTTIRDI
Vali Süleyman Kahraman, 2011 yilinda Karaman'in ihracat rakamlarinda 100 milyon dolar gibi bir artis yasandigini belirterek, “2010 yilinda 279 milyon dolar olan ihracat rakami 2011'de 379 milyon 115 bin 45 dolara yükseldi. Ithalatta ise 75 milyon 861 bin 527 dolar gibi bir rakam söz konusu. Karaman'in ihracati, ithalatindan neredeyse 5 kat fazla. Bu Karaman'in ekonomisi için çok büyük bir basaridir” dedi. Vali Kahraman konusmasinda ayrica tarim alaninda da, kapali sistem sulamada modern tarimda çok ciddi basarilar yakalandigini ifade ederek, “Biz yatirimcimizin da, fakirimizin de, ögrencimizin de, çiftçimizin de yaninda olmayi kendimiz için bir onur bir görev kabul ediyoruz. Bu makamlarda oldugumuz müddetçe yükümüz hafiflemeyecek, isimiz bitmeyecek. Yorulmuyorsak, ter dökmüyorsak bulundugumuz makamin hakkini vermiyoruz demektir. Bir sehrin umudu olmak, yarini olmak kolay degil. Biz bunu biliyoruz. Iste bunun içinde yorgunlugumuzu, döktügümüz alin terini kendimiz için onur kabul ediyoruz. Karaman'in imkanlarini, potansiyelini en verimli hale getirmenin pesindeyiz. Hazirladigimiz eylem planlari, stratejik planlar bir kereligine, zorunluluktan hazirlanan planlar degil. Biz attigimiz her adimda, yaptigimiz her hizmette Karaman'in zayif yönlerini güçlendirmeyi, güçlü yönlerini muhafaza etmeyi amaçliyoruz. Bir yandan sehrimizin alt yapisi güçlendirilirken diger yandan kültür-sanat etkinlikleriyle, sosyal faaliyetlerle, sportif aktivitelerle, egitim yatirimlariyla Karaman'in estetik yapisina, sosyal yapisina yönelik adimlar atiyoruz ve her adimda Karaman'in ruhunu yansitmaya gayret ediyoruz. 2011 yilindaki bu gayretimiz ve inancimiz 2012 yilinda da artarak devam edecektir ve Karaman her geçen yil daha yüksek noktalara ulasacaktir” diyerek sözlerini tamamladi.
Toplantida, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitenin bir sehir için önemini vurgularken; diger yatirimci daire müdürleri 2011 yilinda kurumlari tarafindan yapilan çalismalar konusunda kisa bilgiler verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284