Karaman`da 22 Bin Ögrenci Efendimizin Hayatindan Sinava Girdi

Karaman Il Müftülügü, Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü ve Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi ‘nin (KAREGDER)ortaklasa yürüttügü ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsaminda 22 bin ögrenci, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)`in hayatindan sinava girdi.

Karaman`da 22 Bin Ögrenci Efendimizin Hayatindan Sinava Girdi

KAREGDER Baskani Yahya Okçu nu yarisma ile çocuklarin ve gençlerin insanligin iftihar tablosu Peygamber Efendimizi tanimalarini ve örnek almalarini hedeflediklerini belirtti. Proje kapsaminda Peygamber Efendimizin hayatini anlatan 4 ayri kitabin okunduguna dikkatleri çeken Okçu, 5 ayri kategoride yapilan sinavin 70 okulda, 750 gönüllü arkadasimizin gözetiminde oldugunu söyledi.
Okçu, sinav öncesi süreçte evlerde Efendimizin hayatini anlatan kitaplarin okunmasi, ailelerin çocuklari ile birlikte sinava hazirlanmasi ve yasanilan heyecanin çok önemli olduguna dikkatleri çekti. Türkiye'de bir ilk olan projenin ayni zamanda sosyal sorumluluk da içerdigini belirten Okçu, sinava Karaman Ceza Infaz Kurumu'ndaki 250 hükümlü ve tutuklunun Mayis ayi baslarinda katilacak olmasinin her anlamda güzel oldugunu dile getirdi.
Sinava giren ögrencilerden Ali Eskiler(11) , sinavin kendisini çok heyecanlandirdigini belirterek, "Efendimizin hayatindan sorular çikacak olmasindan dolayi sinava ciddi bir sekilde hazirlandim." dedi.
Sinavda gözetmenlik yapan Mustafa Türk de yaptigi açiklamada çok degisik sinavlarda gözetmenlik yaptigini, ancak bu sinavin farkli oldugunu, sorularin Efendimizin hayatindan sorularin yer almasi yönüyle heyecanlandigini ve seve seve geldigini dile getirdi.
Ögrenci velilerinden Ümmügülsüm Tasdemir, oglu Ali Devran Tasdemir’in ilk kez bu sinava girdigine dikkatleri çekerek, gerek sinava hazirlik gerekse sinav aninin kendilerine her anlamda ayri bir heyecan yasattigini söyledi.
Karaman Il Müftüsü Nuri Degirmenci, KAREGDER ile birlikte düzenledikleri proje hakkinda yaptigi açiklamada su bilgileri verdi: "Bu tür çalismalar gelecek nesillerin yetismesinde farkli bir kilometre tasi oluyor. Öncesi ve sonrasi ile verilecek ödüllerle ve yasanilacak heyecanlarla ögrenciler için unutulmayacak bir hatira olarak zihinlerde kalacak."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284