Karaman’da 317 SMS Reklami Sikâyet Edildi

Ticaret Il Müdürlügü, elektronik ileti sikâyeti sisteminin tanitimi amaciyla basin mensuplariyla bir araya gelerek bir egitim toplantisi düzenledi.

Karaman’da 317 SMS Reklami Sikâyet Edildi

Toplantida konusan Ticaret Il Müdürü Yusuf Ari, 1 Mayis 2015 tarihinde yürürlüge giren 6563 sayili elektronik ticaretin düzenlenmesi hakkinda kanun ve 15.07.2015 tarihinde yürürlüge giren Ticari Iletisim ve Ticari Elektronik Iletiler hakkinda Yönetmelik ile ilgili bilgi verdi. Elektronik ileti sikâyet sisteminde islem sürecinde bulunan sikâyetler ile ilgili degerlendirmede bulundu.
Ari, bugüne kadar toplam 317 sikâyet basvurusu oldugu ve tespit edilen 5 Karaman firmasindan sikâyet ile ilgili bilgi ve belge talebinde bulunuldugunu ve 1 firma içinde ceza yaptiriminin uygulama asamasinda oldugunu söyledi.
Ari, Karaman firmalari ile ilgili sisteme yapilan sikayet sayisinin 27 oldugunu diger sikayetlerin ise baska sehirlerde bulunan firmalardan geldigini belirtti.
Her geçen gün bilinçlenen vatandaslarin daha duyarli oldugunu, sistem basvurularinin artmakta oldugunu, buna bagli olarak da GSM operatörlerinden cevap süresinin uzadigini söyleyen Ari, her seye ragmen yeni sistemin güzel isledigini, vatandaslarin magduriyetlerinin önlenmesi için yogun gayret sarf ettiklerini belirtti. Ayrica ilimizin basin temsilcilerinden internet sitelerinde konuya yer vermelerinin vatandasin sisteme erisimi açisindan faydali olacagi belirtildi. Toplanti karsilikli soru cevap ile sonlandi.
Sikayet basvuru linki https://tiss.gtb.gov.tr/ dir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284