Karaman’da 324 Kilo Tütün İle 37 Sustalı Bıçak Ele Geçirildi

Karaman’da, polisin bazı iş yerlerinde yaptığı uygulamada, 324 kilo kıyılmış sarmalık tütün ile 37 sustalı bıçak ve 14 muşta ele geçirildi.

Karaman’da 324 Kilo Tütün İle 37 Sustalı Bıçak Ele Geçirildi
Karaman Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Asayiş ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri uygulamada, bazı iş yerlerinde arama yapıldığı belirtildi.
Kontrol yapılan 14 iş yerinde, ticari amaçla açık ve kıyılmış vaziyette usule aykırı satışa sunulan 324 kilo tütüne el konuldu. Üç iş yerinde 37 sustalı bıçak ile 14 muşta ele geçirildi. İ.Y., N.E. ve K.D. isimli kişiler hakkında adli işlem başlatıldı. 14 iş yeri sahibine 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun ilgili maddesinin ihlali nedeni ile ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün satışı yapmasından dolayı 3 bin 500 lira ve 5 iş yeri sahibine ise yine aynı kanunun ilgili maddesi gereği TAPDK Belgesi bulunmamasından mütevellit 44 bin 240 lira idari para cezası verildi. İki iş yerine de iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle idari işlem uygulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284