Karaman`da 50`den Fazla Evi Soyan Hirsiz, Son Isinde Yakalandi

Karaman’da 3 ay içerisinde 50’den fazla evden hirsizlik yaptigi ileri sürülen hirsizlik süphelisi, girdigi evde polisin yaptigi operasyonla yakalandi.

Karaman`da 50`den Fazla Evi Soyan Hirsiz, Son Isinde Yakalandi

Edinilen bilgiye göre, Karaman Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, son zamanlarda evden hirsizlik olaylarinin artmasi üzerine genis çapli çalisma baslatti. Hirsizlik zanlisinin yakalanabilmesi için emniyette özel ekipler olusturuldu. Özel ekipler hirsizlik olaylarinin genellikle evlerin pencerelerinden girilmek suretiyle yapilmasi nedeniyle muhtemel süphelileri takibe aldi. Bu süphelilerden birisi de 32 yasindaki Zeynel E.'ydi. Ekipler tarafindan takip edildiginin farkinda olmayan Zeynel E., havanin kararmasiyla birlikte 70 plakali otomobiliyle Mümine Hatun Mahallesi'ne gitti. Aracini sokak arasina park eden Zeynel E., daha sonra eldivenlerini takip kafasina kar maskesini geçirdikten sonra bir evin penceresinden içeriye girdi. Süphelinin eve girdigini gören takipteki polis, zanlinin kaçma ihtimaline karsi evin ve mahallenin ablukaya alinmasi için diger sivil ve resmi ekiplerden yardim istedi. Mahalleye sevk edilen çok sayida polis ekibi, süphelinin bulundugu ev ile mahalleyi kusatti. Eve giren Zeynel E., polis ekiplerinin evin önünde oldugunu fark ederek balkondan kaçmaya çalisirken yasanan kovalamaca sonucu kiskivrak yakalandi.
Süpheli, Karaman Devlet Hastanesi'nden alinan saglik raporunun ardindan sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlügüne götürüldü. Zeynel E.’nin otomobili de aranmak üzere çekici ile emniyet müdürlügü bahçesine çekildi. Otomobilde yapilan aramada 1 adet tabanca ile bu tabancaya ait çok sayida mermi, çorap içerisinde 13 adet bilezik ve hirsizlikta kullandigi degerlendirilen malzemeler bulundu.
Öte yandan polis, Zeynel E.’nin farkli mahallelerde kaldigi iki bekar evinde de arama yapti. Burada yapilan aramalarda gerçek ve imitasyon olan çok sayida küpe, yüzük ve kolyeler bulundu.
Bu arada hirsizlik için girdigi evden kaçarken yakalanan Zeynel E.’nin 2007 yilinda da evlerden kadin iç çamasiri çalan kisi oldugu öne sürüldü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284