Karaman’da Ahilik Haftası Programı Belli Oldu

12-17 Eylül 2022 tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Haftası'nın Karaman’da yapılacak olan kutlama programı belli oldu.

Karaman’da Ahilik Haftası Programı Belli Oldu

Karaman’da 3 gün çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Ahilik Haftası’nın programı ise;

12 Eylül 2022 Pazartesi günü ahilik kutlama heyeti Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’yı makamlarında ziyaret edecekler.

13 Eylül 2022 Salı günü saat 14.00’da  Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak ve saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunacak. Vali Tuncay Akkoyun’a “Ahi Dostu Kaftanı” ve İlin Ahisi Halil Uyar’a ‘da Ahilik kaftanı giydirilmesinin ardından tüm ahiler kaftanlarını giyecek. Kaftan giydirme merasimlerinin ardından İsmetpaşa Caddesinde mehter eşliğinde Ahi Yürüyüşü gerçekleşecek. Saat 14.30’da ise Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda protokol konuşmaları, İlin Ahisi Halil Uyar’a şet kuşatma, plaket ve ödül verilmesi, yılın ahileri ile ilin kalfası ve çırağına plaket töreninin ardından etkinliğe katılanlara Ahi pilavı ikram edilecek. Günün son programı ise akşam saat 20.00’da Aktekke 15 Temmuz  Demokrasi Meydanı’nda esnaf şöleni düzenlenecek.

14 Eylül 2022 Çarşamba günü Ahilik Haftası kutlama programının son günü ise, saat 16.00’da Aktekke Camii’nde ikindi namazından önce ahrete irtikal eden esnaflar, oda ve birlik başkanları ile tüm şehitlerimiz için Mevlit-i Şerif okutulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284