Karaman’da Başıboş Köpek Tedirginliği

Karaman’da başıboş köpeklerin mahalle aralarında dolaşması vatandaşlarda tedirginliğe yol açtı.

Karaman’da Başıboş Köpek Tedirginliği

Kent genelinde başıboş sokak köpeklerinin dolaşması vatandaşların sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak çözüm konusunda yetkililere çağrı yapmalarına neden oluyor.

Sosyal medya hesaplarından başıboş sokak köpekleri ile ilgili yapılan paylaşımlarda, yeni yerleşim alanı TOKİ’ler bölgesinde çocukların okul gidiş ve dönüş saatlerinde başıboş köpeklerin gruplar halinde dolaşmasından dert yanan H.Ö., 7. TOKİ’den okula giden çocukların okul saatlerinde sokak köpeklerinin toplu şekilde başıboş gezerek havladıklarını ve çocukların korktuklarını söyleyerek, bir an önce çözüm konusunda yetkililerden yardım istedi.

A.O. isimli vatandaş, yetkilileri göreve davet ettiğini belirterek, “Yenişehir Mahallesinde Yenikent Bloklarının arkasında bu günlerde sürüler halinde başıboş köpeklerden çocuklar ve kadınlar yollardan geçemiyorlar. Saldırıyorlar, bu gün bir bayanı ben kurtardım ve arabamla çarşıya bıraktım. İvedilikle bu konu ile ilgilenilmesi gerekmektedir.” dedi.

S.D. isimli diğer bir vatandaş, “İşe gidip gelirken, resmen birilerini bekliyorum. Sitemizle ana cadde neredeyse bir kilometreye yakın ve çok tenha. Birde normalde bende aşırı köpek fobisi var zaten, yollara yanlız çıkmaya cesaret edemiyorum. Nasıl önlem alınır o kadar köpeğe, düşünemiyorum bile. Çok büyük problem.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Cedit mahallesi akşamdan sonra köpekler ile dolu kimse ilgilenmiyor, egzoz açık gürültülü arabalar, mobiletler gece uykuyu bölüyor, kim ilgileniyor ise duyuruyorum

SIRADAKİ HABER

banner284