Karaman’da Denetimler Arttırıldı

Karaman’da yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesi ekipler denetimeri arttırdı.

Karaman’da Denetimler Arttırıldı

İl Tarım Müdürlüğü denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, İl Müdürlüğümüz,  yılbaşı ve Covid-19 Salgın Tedbirleri nedeniyle uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak için  unlu mamuller, tatlı ve şekerlemeciler, market ve tekel bayii gibi gıda işletmelerine yönelik denetimlerini artırmış olup, denetimler büyük bir titizlikle devam etmektedir.

Denetimlerde işletmelerin hijyen uygulamaları başta olmak üzere kullandıkları hammaddeler, alet ve ekipmanlar, sosyal mesafe, maske kullanımı başta olmak üzere işletmelerin gıda mevzuatlarına uygunluğu kontrol edilmektedir.

İl Müdürü Yusuf Şahinbaş; vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmaları için denetimlerin yıl boyu sürdürüldüğünü belirterek, insanımızın sağlığının korunması için hep birlikte çalışmaya ihtiyacımız var. Halkımızın sağlığı birinci önceliğimizdir.  Bu noktada biz ne kadar denetim yaparsak yapalım önemli olan vatandaşlarımızın da mümkün olduğunca satışa sunulan ürünlerin etiket bilgilerine ve muhafaza koşullarına dikkat etmesi ve karşılaştığı herhangi bir olumsuzluk durumunda vakit kaybetmeden Alo Gıda 174 hattını veya Bakanlığımız whatsApp ihbar hattını (0 501 174 0 174) araması gerekmektedir dedi.

Şahinbaş: "2020 yılında özellikle de zorlu Covid-19 Pandemi sürecinde gayretli ve özverili çalışarak her zaman vatandaşımızın yanında olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, 2021 yılının tarımsal faaliyetler açısından verimli, halkımız için huzurlu ve sağlıklı bir yıl olması temennisi ile tüm halkımızın yeni yılını kutluyorum" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284