Karaman`da Dolandiricilik Operasyonu

Sahte tapu senedi ile elektrik sayaçlarinda oynama yaparak, elektrik faturasi tanzim ettikleri ileri sürülen 6 kisi yakalandi

Karaman`da Dolandiricilik Operasyonu
 Karaman’da düzenledikleri sahte tapu senedi ile arazi satan ve elektrik sayaçlarinda oynama yaparak fatura tanzim ettikleri ileri sürülen 6 kisi yakalandi.
Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesi ekipleri, R.Ö, M.Ö, A.Ö, I.B, M.B. ve H.A.K. isimli kisilerin Karaman merkez ve ilçelerdeki su kuyularinda bulunan elektrik sayaçlarinda oynama yaparak fatura tanzim ettikleri yönünde bir ihbar aldi. Bunun üzerine çalisma baslatan ekipler, sahislari 7 ay boyunca takip etti. Ekipler, sorusturmayi yürüten Cumhuriyet Savcisinin talimati ile sahislara yönelik operasyon düzenledi. Gözaltina alinan zanlilarin gösterdigi yerlerde arama yapan polis, sahte fatura düzenlemekte kullanilan 4 bilgisayar, elektrik sayaçlari ile sahte tapu senedi ve elektrik açip kapamada kullanilan malzemeler ele geçirdi. Emniyette ifadeleri tamamlanan süpheliler, "nitelikli dolandiricilik ve resmi belgede sahtecilik" suçlamasiyla adliyeye sevk edildi.
Gözaltina alinan sahislarin bu yolla 400 bin liraya yakin kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284