Karaman’da DSİ’ye Ait 4 Tesis Hizmete Girdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir gelenek haline getirdiği toplu açılış merasimlerine bu yıl da devam etti.

Karaman’da DSİ’ye Ait 4 Tesis Hizmete Girdi

Bu çerçevede aralarında Karaman’da yapımı tamamlanan tesislerin de yer aldığı

4 milyar lira yatırım bedelli 151 eser Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun iştirak ettiği merasimle Ankara’da hizmete açıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplu açılış merasiminde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına 81 ilden merasime gelen vatandaşları selamlayarak başladı.

Açılışı yapılacak 4 milyar lira yatırım bedelli 151 tesisin hayırlı olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dört bir köşesine yayılan eserlerin yapımında emeği geçenleri kutladı.

Ülke genelinde hizmete alınan 151 eserden Karaman’da payına düşeni aldı. Ankara’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün tamamladığı 4 adet tesis de bu açılış merasimi ile hizmete alındı.

Hizmete alınan DSİ’ye ait eserler baraj, gölet, sulama ile tek tesis olarak değerlendirilen

3 adet taşkın koruma tesisinden oluşuyor. DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Karaman’da toplam bin dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacak, 3 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli ise 67 milyon TL.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284