Karaman’da Fasulye Yetistiriciligi Ve Sorunlari Konusuldu

Tarimsal Arastirmalar ve Genel Politikalar Genel Müdürlügü ile Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü isbirligiyle düzenlenen Karaman’da Fasulye Yetistiriciligi ve Sorunlari Paneli gerçeklestirildi.

Karaman’da Fasulye Yetistiriciligi Ve Sorunlari Konusuldu

Panele, Karaman Valisi Murat Koca, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Riza Gençoglu, Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, STK Temsilcileri, Karamanli çiftçiler ile 10 ilden yaklasik 33 çiftçi katildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan panelde, açilis konusmasini Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki yapti.
Vali Murat Koca panelde yaptigi konusmada, tarim kenti olan Karaman'da düzenlenen bu panelin verimli geçmesini dileyerek, panelin gerçeklestirilmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.
Vail Koca’nin konusmasinin ardindan Tarla Bitkileri Merkez Arastirma Enstitüsü Müdürü Dr. Abdulkadir Aydogan’in moderatörlügünde Karadeniz Tarimsal Arastirma Enstitüsü Tarla Bitkileri Bölümü Baskani Dr. Hüseyin Özçelik, Ziraat Yüksek Mühendisi Gürkan Basbagci, Ziraat Mühendisi Ramazan Akin, çiftçi Yasar Asir ve Duru Bulgur Yönetim Kurulu Baskani Ihsan Duru tarafindan fasulye yetistiriciligi, fasulye yetistiriciliginde karsilasilan sorunlar ve hastaliklar ile pazarlama konularinda katilimcilara bilgi verildi. Panel katilimcilarin sorularinin panelistler tarafindan cevaplandirilmasiyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284