Karaman’da Gençler Sabah Namazinda Bulustu

Gençlik ve Spor Bakanliginin `Gençler Sabah Namazinda Bulusuyor` projesi kapsaminda gençler bir araya gelerek namaz kildi.

Karaman’da Gençler Sabah Namazinda Bulustu

Gençlik ve Spor Bakanliginin ‘’Gençler Sabah Namazinda Bulusuyor’’ slogani ile 81 ilde baslattigi sabah namazi bulusmalarina Karaman'da Aktekke Camii'nde start verildi.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi koordinesinde yapilan projenin ilk etabi 22 Ocak Cuma günü saat 06.00’da Aktekke Camii’nde, Gençlik Merkezi Müdürü Sabettin Gezen, Egitim Uzmani Fahrettin Bozkaya, gençlik liderleri ve gönüllü üyelerin katilimlariyla gerçeklesti.
Mübarek Cuma gününün seher vaktinde, milletimizin birlik ve beraberligi, gençligimizin salahi için dua ettiklerini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Gezen;” Aktekke Camii, Mevlânâ'nin annesi Mümine Hatun'un türbesinin bulunmasi nedeniyle Mader-i Mevlâna Camii' de denilmektedir. 1370 yilinda Karamanoglu Alaaddin Bey tarafindan yaptirilmistir. Cami içerisinde sol tarafta ayrilmis olan mekanda Mevlana’nin Annesi, Abisi ve yakinlarina ait 21 adet tastan yapilmis sandukali mezar bulunmaktadir. Sabah namazi bulusmalarimiz bu tarihi camide gençlerimizin de büyük katilimlariyla baslamis oldu” diye konustu.
Aktekke Camiinde gerçeklestirilen program, katilimcilarla birlikte yapilan kahvaltinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284