Karaman’da Gençlere Yönelik Meslek Kazandirma Projesi Hayata Geçiriliyor

Robinson Mesleki Egitim Projesi (REP) Kapsaminda Karamanli Gençlere Yönelik Olarak Meslek Kazandirma Projesi Hayata Geçiriliyor.

Karaman’da Gençlere Yönelik Meslek Kazandirma Projesi Hayata Geçiriliyor

Milli Egitim Bakanligi, Çiraklik ve Yaygin Egitim Genel Müdürlügünün Robinson Club Otelleri isbirligi ve protokolü içerisinde, 3308 sayili Kanuna tabi olarak verilecek egitimlerle gençlere meslek edindirme ve is imkânlari sunuyor.
Proje kapsaminda Vali Murat Koca, Robinson Club Türkiye Insan Kaynaklari Müdürü Gülsün Candar ve beraberindeki heyeti makaminda kabul etti.
Türkiye Insan Kaynaklari Müdürü Gülsün Candar proje ile ilgili olarak Vali Murat Koca’ya verdigi bilgilerde; 15 yildir Robinson Club olarak Milli Egitim Bakanligi, Çiraklik ve Yaygin Egitim Genel Müdürlügü ile isbirligi ve protokol içinde çiraklik egitimi yürütüldügünü, proje ile amaçlarinin turizme yönelik çesitli alanlarda gençlere meslek kazandirmak oldugunu dile getirdi.
Türkiye Insan Kaynaklari Müdürü Gülsün Candar, ilk etapta kendi isletmeleri için, meslegini Robinson standartlarinda ögrenmis, kaliteli, kalifiye ve disiplinli takim arkadasi yetistirmek ve belgelendirmek oldugunu söyledi. Robinson çalisanlarinin konuklara sunulacak hizmet sorumlulugu kapsaminda en önemi unsur oldugunu belirten Candar, Çirak olarak Robinson’da egitime alinan gençlerin kendi alanlarinda uluslararasi kompetanlik kalfalar olarak mezun olduklarini ve çesitli yerlerde istihdam edildiklerini söyledi.
Amaçlarinin sosyal sorumluluk projesi kapsaminda lise mezunu olmayan ve maddi imkânsizliktan dolayi liseden sonra ileri egitimden vazgeçen gençlere, meslek egitimi ile iyi bir meslek ve altin bilezik sunmak oldugunun altini çizen Candar, Türkiye’nin gelisime ihtiyaci olan bölgelerde gençlere yönelik egitim ve firsat imkânlarini sunmanin temel görevleri arasinda oldugunu belirterek, projeye egitimin yatili ve parasiz olmasi nedeniyle ülkenin her yerinden ve her kesiminden gençlerin katildigini söyledi.
Vali Murat Koca ise, Robinson Club tarafindan böyle bir projeye Karaman ilinin de dâhil edilmesinin Karaman için son derece önemli bir gelisme oldugunu dile getirdi. Karaman ve ülkemizin en önemli sorunlarindan birinin kalifiye eleman sorunu oldugunu söyleyen Vali Koca, böyle bir projenin hayata geçirilmesiyle birlikte lise mezunu olmayan ya da maddi imkânsizliklari nedeniyle egitimlerini yarida birakmak zorunda kalan gençler için yeni is alanlari ve istihdam imkânlarinin genisleyecegini söyledi.
Ayrica, Karaman’in böyle bir proje içerisinde yer almasinin sevindirici bir gelisme oldugunu belirten Vali Koca, proje sayesinde açilacak olan yeni is alanlarinin gerek istihdam konusunda gerekse ülke ekonomisine katki saglayacagini belirterek, yapilacak bu projeyle beklenen hedeflere ulasilmasi ve devam etmesi için Valilik olarak gereken destegi vereceklerini sözlerine ekledi.
Türkiye Insan Kaynaklari Müdürü Gülsün Candar ziyarette, 28 - 29 Aralik 2015 tarihleri arasinda Karaman’da bir egitim programi düzenleyerek konuya ilgi duyan gençlerle bir mülakat gerçeklestirmeyi ve egitimler sonunda gençleri egitim projesine almayi amaçladiklarini dile getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284