Karaman’da Gida Satisi Yapan Is Yerleri Denetlendi

Karaman Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü ekipleri, sehir merkezinde gida satisi yapan is yerlerine yönelik denetim yapti.

Karaman’da Gida Satisi Yapan Is Yerleri Denetlendi

Halk sagligini korumak ve is yerlerinin daha saglikli ortamlarda hizmet vermelerini saglamak amaciyla yapilan denetimlerde, standartlara ve hijyenik kurallara uymayan is yerlerine uyarilarda bulundu.
Yapilan denetimlerle ilgili bilgi veren Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ahmet Hasim Keskin, mesai saatlerine bagli kalmaksizin ekiplerin denetimlerini sürdürdügünü belirtti. Toplamda 600 denetim gerçeklestirilecek sekilde bir denetim planlamasina gidildigini ifade eden Keskin, "Gida denetim çalismalari kapsaminda Il Müdürlügümüz tarafindan gida üretim, satis ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak suan itibari ile 523 denetim gerçeklestirilmis olup, toplamda 6 isletmeye 14 bin 638 lira idari para cezasi kesilmistir. 2015 yili içerisinde 2 bin 400 gida isletmesine yönelik 2 bin 620 denetim gerçeklestirilmis ve 76 bin 941 lira idari para cezasi kesilmistir. Bizim bu denetimlerdeki hedefimiz çok denetim çok fazla ceza vermek degildir. Amacimiz denetimi egitim maksatli yapmak ve vatandasimizin sagligini korumaktir. Biz ne kadar denetim yaparsak yapalim önemli olan tüketicilerin mümkün oldugunca aldiklari ürünlerin etiket bilgilerine ve muhafaza kosullarina dikkat etmeleri, karsilastiklari herhangi bir olumsuzluk durumunda vakit kaybetmeden Alo Gida 174 hattini aramalaridir" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284