Karaman’da Girişimciler Bilgilendiriliyor

Girişimci adayları bilgilendirme toplantıları ile desteklerden daha fazla verim elde edilecek.

Karaman’da Girişimciler Bilgilendiriliyor
KOSGEB tarafından girişimciliğin geliştirilmesi, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, istihdamın artırılması, yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacıyla “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” programları devam ediyor.
Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra kendi işini kuran girişimcilere 50.000, TL’ye kadar geri ödemesiz ve 100.000,00 TL’ye kadar sabit yatırım (geri ödemeli) desteği sağlanıyor.
KOSGEB Yeni Girişimci Destek Programından yararlanmak isteyen girişimci adayı, KOSGEB tarafından veya paydaş kuruluşlar ile birlikte gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak katılım belgesini almak zorunda.
Bu kapsamda Karaman ilimizde KOSGEB Karaman Müdürlüğü ve Karaman İŞKUR paydaşlığında 2016 yılının sonuna kadar sürekli eğitimler düzenlenecek. Eğitim başvuruları Karaman İŞKUR Müdürlüğü’ne yapılacak. Ayrıca 2016 yılında düzenlenecek eğitimler; www.kosgeb.gov.tr internet adresinden de duyurulmakta.
KOSGEB Karaman İl Müdürü Mevlüt Tavşan; “ilimizde yeni girişimci desteğini kullanan 200 ün üzerinde girişimci olduğunu beyan etti. Girişimci adaylarına “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kapsamında ve müdürlüğümüzü ziyaretleri sırasında destek hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmakta ve desteğin uygulaması aşamasında da girişimcilere rehberlik edilmektedir. Fakat girişimcilerimiz internet sitemizde de yer alan mevzuatlarımızı takip etmedikleri veya eksik, yanlış, kulaktan dolma bilgi sahibi oldukları için mevzuat hataları yapmakta destekten tam olarak yararlanamamaktalar. KOSGEB olarak; Girişimcilerin desteği daha etkin ve verimli kullanabilmesini teminen Yeni Girişimci Desteğini çarşı merkezinde olan İŞKUR İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda girişimci adaylarına anlatacağız. Bu faaliyeti bir standart haline getirip desteğin mevzuatı, uygulama süreçleri hakkında bilgilendirme yapacağız ve girişimci adaylarının sorularını birinci ağızdan cevaplandıracağız. İlk toplantı 30 Mart 2016 tarihi saat 14.00’de İŞKUR toplantı salonunda gerçekleştireceğiz ve devamındaki toplantılarda tatil olmadığı sürece her Çarşamba saat 14.00’de yine İŞKUR toplantı salonunda gerçekleştirileceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284