Karaman’da Hizli Tren Çalismalari Devam Ediyor

Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, hizli trenin Karaman’in ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelisiminin öncüsü olacagini söyledi.

 Karaman’da Hizli Tren Çalismalari Devam Ediyor

Sümer Mahallesi’nde hizli tren çalismalari nedeniyle araçlar için yapilan üst geçitte incelemelerde bulunan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, “Hizli tren çalismalari hizli bir sekilde devam etmektedir. Hizli tren Karaman’in ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelisiminin öncüsü olacak. Geçmis tarihlerde ipek yolu üzerinde bulunan sehirler hem kentlesme hem de gelisim açisindan çok önemli noktalara gelmislerdir. Karaman’imizda da hizli tren kültürel alanda, ekonomik alanda bir çekim merkezi halline gelecek. Sehrimiz kendi merkezi ile birlikte etrafinda 500 bin nüfusa itap eden çekim merkezinin kullanim merkezi olacak. Yapilacak olan hizli tren sadece insan tasimaciliginda kullanilmayacak, bunun yaninda yük tasimaciligi da yapilacak. Konya-Karaman ve Karaman-Mersin hattinda beklide Türkiye’de ilk örnegi uygulanacak hizli yük tasimaciligi gerçeklestirilecek. Bu da gerek Konya’nin gerekse Karaman’in sanayisi için önemli bir adim olmus olacak. Yani disaridaki rekabeti tasimacilik maliyetini düserek önünü açmis olacagiz. Bundan dolayi da sehrimiz hizli bir sekilde gelismis olacak” dedi.

HIZLI TREN GELECEK YIL BU ZAMANLAR SEFERE BASLAYACAK
Karaman-Konya arasinda yapimi devam eden hizli tren çalismalarinin ihale sürecinin 3 yil oldugunu belirten Çaliskan, “Bu süre Ulastirma Bakanligimizin gayret ve finans destekleri ile birlikte kisa bir süre içinde tamamlanacak. Tahminime göre hizli trenin ilk hatti gelecek yil bu zamanlar ulasima açilmis olacak. Ulastirma Bakanliginin devreye sokacagi yeni setlerle birlikte ise Karaman’dan Istanbul'a 4.5 saat gibi bir sürede gidilebilinecek" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284