Karaman’da İki Baraja 25 Bin Balık Bırakıldı

Su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi devam ediyor.

Karaman’da İki Baraja 25 Bin Balık Bırakıldı

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “2016 yılında uygulamaya konulan Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında; Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Üretim tesislerinden İlimize 25 000 adet sazan balığı yavrusu tahsis edilmiştir. 20 000 adet sazan balığı yavrusu Taşkale Göleti’ne, 5000 adet sazan balığı yavrusu ise Esentepe Göleti’ne zayiata uğratılmadan bırakılmıştır. Taşkale Göleti’ndeki balıklandırma çalışmaları İl Müdürümüz Yusuf Şahinbaş, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz, Taşkale Köyü Muhtarı Hasan Karaca ve görevli personelin katılımıyla gerçekleşmiş olup; İl Müdürümüz yapılan balıklandırma çalışmalarının İlimize hayırlı olması temennisinde bulunmuştur. Esentepe Göleti’ndeki balıklandırma çalışmasına Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan, Esentepe Köyü Muhtarı Mustafa Baysal , Sarıveliler İlçe Müdürü Hüseyin İlhan ve İlçe Müdürlüğü personeli katılmışlardır.
İlk defa balıklandırılan su kaynaklarında sazan balıklarının büyümesi açısından 2 yıl süre ile avcılık yapılmaması önem arz etmektedir. İlimiz baraj göl ve göletlerinde bulunan su ürünlerinin sürekliliğinin sağlanabilmesi için en az bir kez yumurta bırakmalarına müsaade edilmeli, üreme dönemi olan 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında avcılık yapılmaması konusunda halkımız gerekli hassasiyeti göstermelidir” denildi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284