Karaman’da Iki Bölge Turistik Yol Agi Kapsamina Alindi

Karaman’da iki bölge turistik yol agi kapsamina alindi.

Karaman’da Iki Bölge Turistik Yol Agi Kapsamina Alindi

Karaman’in Kalesiyle, Çesmeli Kilisesi, Tartan Evi, Binbir Kilisesi, Madensehri, Degle Örenyeri, Taskale ve Incesu Magalari gibi önemli kültürel degerlere sahip oldugunu ifade eden AK Parti Karaman Milletvekili ve Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Baskani Recep Konuk, Karaman’i turizm de cazibe merkezi haline getirecek projeleri hayata geçirmek istediklerini söyledi.
Konuk, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Seker ile birlikte uzun süredir bakanliklar nezdinde de takipçisi olduklarini belirttigi ve ‘Turistik Yol Agi’ kapsamina alinmasini istedikleri Binbir Kilise, Karadag ve Yesildere Ismail Haci Tekkesi yollarinin Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan ‘Turistik Yollar Yatirim Programina’ alindigini kaydetti.
Recep Konuk yaptigi açiklama sunlari söyledi;
“Karadag yolu ve yol üzerinde bulunan Karadag ve civari inanç turizmi, eko turizm, tarih turizmi, kültür turizmi, doga sporlari ve yaban hayati potansiyeli ile turizm açisindan çesitlilik arz eden ender yerlerden biridir. Karadag Volkanik Krater, Yilki Atlari yasam yeri, Degle Ören Yerleri, Binbir Kilise Örenyeri gibi turistik mekanlara ulasim saglayan yollarin genisletilmesi ve kalite standartlarinin yükseltilmesi, bu yollarin bakim ve onarim çalismalarinin yapilmasi gelen yerli ve yabanci ziyaretçilerin yolculuklarini rahat ve güvenli bir sekilde yapmasi, seyahat konforunun yükseltilmesi suretiyle kültür ve doga turizmine önemli katkilari bulunan bu bölgelerde turizmin daha da canlanmasini saglamayi ve turizm sektörünün ilimize olan katkisini arttirmayi amaçliyoruz. Yine sehrimizin önemli degerlerinden Yunus Emre’nin de yasadigi ve dedesi Ismail Haci’nin türbesinin de bulundugu Tekkeye giden Yesildere Ismail Haci Tekkesi yolu da ayni sekilde düzenlenerek ziyaretçilerin söz konusu turistik mekana daha rahat ulasimi saglanacak. Turizm açisindan bu iki önemli bölgede yapilacak çalismalarin Karaman’a katki saglayacagindan süphemiz yok. Bu çalismalarin tamamlanmasiyla yerli ve yabanci turistlerin ugrak yerlerinden olan dünyanin en eski yerlesim yerlerinden Çatalhöyük’e de ulasim daha rahat yapilacak. Konya - Karaman arasinda da turizm merkezlerine ulasim agi bakimindan bir bag kurulmus olacak. Biz bunu da önemsiyoruz. Çatalhöyük’e gelen turistlerin Binbir Kilise ve Karadag’a da gelmesini veya buraya gelen turistlerin Çatalhöyük’e de ugramasini saglamis olacagiz.”
Karaman Milletvekili Recep Seker ile birlikte Karaman’in projelerinin takipçisi olduklarini belirten Recep Konuk, “Milletvekilleri olarak biz, teskilatlarimiz ve kurum amirlerimiz hep birlikte bir gayretin içindeyiz. Karaman’in turizm potansiyelini harekete geçirmek, sehrimizi önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmek, Karaman ekonomisinde turizmin payini arttirmak, Karamanli için turizm sektörünün de gelir kapisi olmasi için el birligi ile çalisiyoruz. Bu dogrultuda dogal zenginliklerimize sahip çikarak gelistirilecek projeler ile Karaman’i sadece ülkemizde degil Dünyada da adindan söz ettirir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için üzerimize düseni yapmaya ve sehrimize deger katmaya devam edecegiz. Turistik Yollar Yatirim Programina Karaman’in kültürel mirasini, dogal zenginligini olusturan turistik mekanlarin alinmasi bu gayretin neticesidir. Karaman'imiza, Karaman ve ülkemiz turizmine, hemsehrilerimize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu. .
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284