Karaman’da İlk Onaylı Süt Çiftliği

Karaman’da ilk “Onaylı Süt Çiftliği” sertifikasını Duru Bulgur’a ait hayvancılık işletmesi aldı.

Karaman’da İlk Onaylı Süt Çiftliği

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş tarafından Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru’ya işletme için “Onaylı Süt Çiftliği” sertifikası verildi.

Avrupa Birliği ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı yapmak için gerekli olan; hastalıktan ari işletme sertifikası bulunan, Avrupa Birliği’ne Süt Ürünleri İhracatı Genelgesi kapsamında denetlemesi yapılan, Denetlemeler sonucu uygun bulunan işletmelere Onaylı Süt Çiftliği sertifikası” verildiğini söyleyen İl Müdürü Yusuf Şahinbaş yapmış olduğu açıklamada, “İlimizde hastalıktan ari işletme sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu işletmelerin Avrupa Birliği ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatını yapmaları için gerekli olan “Onaylı Süt Çiftliği” sertifikalarının bulunması gerektiğini, bugün de ilk olarak hastalıktan ari işletme olan Duru Bulgur Hayvancılık işletmesine “Onaylı Süt Çiftliği” sertifikasını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sertifika programına Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ümit Çağlıyan, Sorumlu Veteriner Hekimler Selahattin Tan, Fatih Eser, Oğuzhan Gökdemir ile Duru Bulgur Sorumlu Yöneticisi Özden Deveci katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284