Karaman’da Kar Kalınlığı 85 Santimi Geçti

İlimizde 21 Aralık Çarşamba günü başlayan ve kesintisiz yağan yoğun kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 85 santimetreyi buldu.

Karaman’da Kar Kalınlığı 85 Santimi Geçti

Konuyla ilgili olarak Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Konya ve Karaman illerimiz geçtiğimiz hafta yağan karın üzerine 26-27 Aralık günlerinde meydana gelen kar yağışları ile Konya’da 45, Karaman’da 85 cm ile tarihinin en yüksek kar kalınlığına erişti. Bu hafta sonuna kadar bu illerimizin de bulunduğu İç Anadolu bölgesinde kar yağışlarının etkili olması beklendiğinden aşırı kar yükünden dolayı çatı çökmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meydana gelecek yoğun kar yağışları nedeniyle İç Anadolu’yu Akdeniz’e ve Marmara bölgesine bağlayan karayollarında buzlanma ve don olayının da etkisiyle ulaşımda aksamalar olabileceğinden vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar yurdun batı bölgelerinde azalarak mevsim normallerinin biraz altında, iç ve doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor” dendi.

İlimizde yarın karla karışık yağmur beklenirken hava sıcaklığı en yüksek 3 en düşük ise eksi 5 derece olacak. 29 Aralık Perşembe ve 30 Aralık Cuma günleri ise yine yoğun bir kar yağışı bekleniyor. 2016 yılının son günü olan 31 Aralık Cumartesi günü ise yine kar yağışı Karaman’da etkili olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284