Karaman’da Karda Kaybolan Iki Kisiyi Jandarma Buldu

Karaman’in Ayranci ilçesinde, araçlari ile karda mahsur kalarak kaybolan 2 kisiyi jandarma yaptigi 1 saatlik çalismayla buldu.

 Karaman’da Karda Kaybolan Iki Kisiyi Jandarma Buldu

Edinilen bilgiye göre, Selçuk Oguz Müftüoglu otomobili ile Denizli’den Mersin’in Erdemli ilçesine gitmek üzere nisanlisiyla birlikte yola çikti. Müftüoglu, yolun kisa olmasi nedeniyle Karaman’in Ayranci ilçesini Erdemli’ye baglayan karayolunu kullanmak istedi. Ayranci’dan 30 kilometre uzaklasan Müftüoglu, daglik bölgeye geldiginde yogun kar yagisi nedeniyle araciyla yolda mahsur kaldi. Bunun üzerine cep telefonuyla jandarmadan yardim istedi. Yardimin gelmesini beklemeden araçlarindan inerek yaya olarak yakin bir yerlesim yerine gitmeye çalisan iki kisi daglik arazide kayboldu. Sahislardan bulunduklari bölge hakkinda bilgi alan jandarma, bir saatlik çalismanin ardindan Çat köyü yakinlarinda iki kisiye ulasti. Kaybolan sahislarin saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenildi.

YOL KIS MEVSIMINDE TRAFIGE KAPALI
Ayranci-Erdemli karayolunun kis mevsiminde trafige kapandigini belirten yetkililer, “Yol yapim çalismalari nedeniyle yol kis mevsiminde iki yönde de trafige kapalidir. Yolun kapali olmasi nedeniyle yolda karla mücadele çalismalari yapilmamaktadir. Yolun araç trafigine kapali oldugunu gösteren trafik levhasi konulmustur. Ancak, vatandaslar bu uyarilari dikkate almayarak bu yolu kullanmak istiyor ve karda mahsur kaliyorlar. Geçen yil da bu sikintilar yasandi. Biz, vatandaslarimizi uyariyoruz, kis mevsiminde bu yolu kesinlikle kullanmasinlar” dedi. (IHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284