Karaman’da Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kuruldu

Karaman’da Kent Konseyi, Kadin ve Engelli Meclislerinden sonra Çocuk Meclisi’ni de kurdu.

Karaman’da Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kuruldu

Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven baskanliginda, Karaman Belediyesi meclis salonunda gerçeklestirilen toplanti sonucunda Karaman Kent Konseyi Çocuk Meclisi kuruldu. Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven toplantinin açilis konusmasinda, “Kent Konseyi olarak yapilanmamizi hizli bir sekilde tamamliyoruz. Geçtigimiz toplantilarimizda Kadin ve Engelli Meclislerimizi olusturduk. Bu toplantida da Çocuk Meclisimizi kuruyoruz. Karaman'imiz için büyük önem arz eden Kent Konseyi’nde toplumumuzu olusturan her kesime yer vermek sureti ile katilimci bir yönetim sekli benimsedik. Çocuklarimiz da toplumumuz içerisinde büyük öneme sahip, yapi taslaridir. Onlarin düsünceleri ve fikirleri de bizler için son derece önemlidir. Buradan bugüne kadar yaptigimiz çalismalarda ve bundan sonra yapacagimiz çalismalarda bizlere destek olan Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz” dedi.
Kent Konseyi toplantisina katilan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ise, "Öncelikle Kent Konseyimizin çalismalarini yakindan takip ediyorum. Sarf ettikleri bütün çaba ve gayretleri son derece yerinde buluyorum. Tartismasiz takdir edilmesi gereken çalismalar yapiyorlar. Bu baglamda Kent Konseyi Baskanimiza ve onun nezdinde tüm kent konseyi organlarina yürekten tesekkür ediyorum” dedi.
Baskan Çaliskan, “Karaman Kent Konseyimiz bünyesinde, Kadin Meclisi ve Engelli Meclisi’nde sonra simdi de Çocuk Meclisi kuruluyor. Simdi burada bulunan çocuklarimizin gözlerindeki isigi görünce gelecek adina daha da umutlaniyoruz. Çocuklarimiz gelecegimizin teminatidir. Bir sehrin, bir ülkenin büyümesi ve her alanda gelismesi, vatanini ve milletini seven, düsünebilen, üretebilen nesillerin yetismesine baglidir. Karaman Belediyesi olarak Kent Konseyimizin her zaman yaninda olmaya devam edecegiz. Allah hepimizin yardimcisi olsun” diye konustu.
Tamami çocuklardan olusan Karaman Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Imaret Orta Okulu 8 Sinif ögrencisi Yunus Emre Uyar’i oy birligi ile Çocuk Meclisi Baskani olarak seçti. Toplantinin sonunda; Çocuk Meclisi Yönetim Kurulu üyeleri, Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven ile birlikte Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’i makaminda ziyaret etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284