Karaman`da Kent Konseyi Genel Kurul Toplantisi Yapildi

Karaman Kent Konseyi’nin 1. Olagan Genel Kurul toplantisi Karaman Valisi Murat Koca`nin da katilimiyla yapildi.

 Karaman`da Kent Konseyi Genel Kurul Toplantisi Yapildi

Belediye Meclis Salonu’nda gerçeklesen genel kurula, Belediye Baskan Vekili Ali Konukseven, kamu kurum ve kuruluslarinin, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarinin, sendikalarin, üniversitelerin ve muhtarlarin belirledikleri temsilciler ve vatandaslar katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan ve Kent Konseyinin genel yapisi, çalisma alanlari konusunda genis bilgiler veren Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven, kent konseylerinin sehrin ortak akli seklinde ve sorunlara çözüm ortagi olma talebiyle ortaya çiktigini belirterek, “Bu çalismalarin amaci, katilimci bir yönetim ve demokrasi anlayisiyla kenti, kentliyle birlikte yönetmektir” dedi.
Kent Konseyinin önemine vurgu yapan Karaman Valisi Murat Koca, Kent Konseyi’ne ilk kez katildigini belirterek, Kent Konseyi’nin kentin sorunlara bakisinin kendileri için önemli oldugunu ifade etti.
Vali Koca konusmasinda sunlari söyledi, “Kent konseyi bizim için önemlidir. Dolayisiyla bu kente bir takim seyler yapacaksak, hep birlikte düsüncelerimiz paylasip Karaman’i daha iyi bir çizgiye götürecek kararlarda önemli bir sorumluluk üstlenmistir. Kendilerine çalismalarinda yürekten basarilar dilerim” diye konustu.
Kent Konseyi toplantisinda daha sonra gündem maddelerine geçildi. Toplantida ele alinan gündem maddeleri söyle; Kent Konseyi yönergesinin oylanmasi ve bilgi verilmesi, Kent Konseyinde kurulan meclisler hakkinda bilgi verilmesi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284