Karaman’da Kızılay Haftası Etkinliklerle Kutlandı

 İlimizde 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Karaman’da Kızılay Haftası Etkinliklerle Kutlandı

Karaman Şube Başkanı Adem Küçükyarma  yaptığı açıklamada; “Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay’ın milletimiz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay’ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Türkiye genelinde faaliyet gösteren Türk Kızılay Şubeleri ve tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkânı sunuyor.

Türk Kızılay Derneği Karaman Şubesi çatısı altında Kadın Kolları, Genç Kızılay il teşkilatı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu tüm hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler. Okullarda Kızılay’ın tanıtımı ve çocuklarla yapılan aktivite ile yaklaşık 1500 öğrenciye ulaşarak Kızılay bilincini aşıladık. Bunun yanı sıra Bayır Köyü’nde okul kütüphanesi de açtık. Karaman İl  Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan açılışımıza teşrif ederek kütüphane açılışımızı gerçekleştirmiştir. Kendisini tekrar teşekkürlerimiz sunmaktayız. Kütüphane için kitaplar, kitaplık, boya-badananın yanı sıra masa, sandalye, minder, halı ve perde gibi çeşitli mefruşat donanımı da sağlanmıştır.

Türkiye Satranç Federasyonu Karaman İl Temsilciliği ile Karaman Şube Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği Kızılay Haftası Satranç turnuvası düzenlenmiş olup dereceye giren sporculara madalyaları ve hediyeleri takdim edilmiştir. Karaman Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu’ na teşekkürlerimiz sunmaktayız.   Ayrıca fabrika çalışanlarına ve Karamanlılara yönelik ilk yardım, afetlerden  korunma, Kızılay tarihi eğitimleri ile Kızılay’ın tanıtımı gerçekleştirilmiştir. 02.11.2019 Cumartesi günü 81 ilde eş anlı olarak 13:00’da gerçekleştirilen İyilik Yürüyüşü ise Kızılay gönüllülerinin katılımıyla ilimizde, Atatürk Parkı’ndan başlayarak İsmet Paşa Caddesi boyunca pankart ve dövizlerle gerçekleştirildi.

Çalışmaları zamanla sınırlı olmayan Türk Kızılay, yılın 365 günü ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyor. Bu sebeple Kızılay’a gösterilen ilgi de bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay’ın hepimizin Kızılay’ı olduğu, hepimizin bir gün Kızılay’a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir. 

Kızılay, yardımseverlerin ve gönüllülerinin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle iyilik yolculuğuna devam edecektir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284