Karaman’da “KOD ADI 23” Başvuruları Başladı 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geleceğin bilişim uzmanlarını yetiştirmek amacıyla başlattığı ‘Kod Adı 2023’ projesinin başvuruları Karaman’da başladı.

Karaman’da “KOD ADI 23” Başvuruları Başladı 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’nin 81 şehrindeki gençlik merkezlerinde geleceğin bilişim uzmanlarını yetiştirmek için “Kod Adı 2023” Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Gençlere, algoritma, programlama, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik alanlarında eğitimler verilecek olan proje sonunda, eğitimi başarıyla tamamlayan 100 genç, yaz döneminde özel eğitim kampına alınacak. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 hedefleri doğrultusunda dev bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen,” Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından Türkiye'nin 81 ilinde bulunan gençlik merkezlerinde uygulanacak olan “Kod Adı 2023” projesi hayata geçirilecek. Konya’da düzenlenen ve Karaman gençlik merkezi liderlerimizin de katıldığı eğitmen eğitimleri sonunda 8 Mayıs - 24 Haziran tarihleri arasında tüm Türkiye’de yaklaşık 2 bin öğrenci Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri’nde eğitim almaya başlayacak. İlimizde de gençlik merkezimiz bünyesinde ilk olarak Ortaokul öğrencilerini kapsayan ‘Kod Adı 23’ projesinin başvuruları başlamış olup, tüm öğrencilerimizi gençlik merkezlerimize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284