Karaman’da Mahkûmlara Satranç Takimi

Karaman Gençlik Hizmetleri Spor Il Müdürlügü ile Türkiye Satranç Federasyonu Karaman Il Temsilciliginin katkilari ile açik ve kapali ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklara verilmek üzere alinan satranç takimlari törenle yetkililere teslim edildi.

Karaman’da Mahkûmlara Satranç Takimi

Satranç takimlarinin teslim edilmesi törenine, Karaman Gençlik Hizmetleri Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Türkiye Satranç Federasyonu Karaman Il Temsilcisi ve Milli Satranç Hakemi Mustafa Eroglu ile Cumhuriyet Savcisi Mehmet Sami Çaglayan ve Kurum Müdürü Ishak Yildirim’da katildi.
Cumhuriyet Savcisi Mehmet Sami Çaglayan burada yaptigi konusmada, Karaman M Tipi Kapali Cezaevinde bugün itibariyla 556 hükümlü ve tutuklu, açik cezaevinde ise 210 hükümlü bulunmaktadir. Bunlarin içerisinde kadin, çocuk ve terör hükümlüleri de bulunmaktadir. Infazdaki temel amaç, hükümlü ve tutuklularin topluma kazandirilmasi ve kötü aliskanliklardan arinip iyi aliskanliklar edinilmesi oldugundan ceza infaz kurumlari artik bir infaz kurumundan çok ayni zamanda bir egitim kurumu durumundadir" dedi.
Savci Çaglayan, konusmasinin sonunda Karaman Gençlik Hizmetleri Spor Il Müdürlügü ile Türkiye Satranç Federasyonu Karaman Il Temsilciligine mahkumlara verilme üzere getirdikleri satranç takimlarindan dolayi tesekkür etti.
Konusmalarin ardindan getirilen 53 adet satranç takimi ile 20 adet egitici kitap yetkililere teslim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284