Karaman’da Önemli Kavsaklar Yeniden Tasarlaniyor

Karaman Belediyesi, trafigin yogun oldugu önemli güzergâhlar üzerindeki kavsaklari yeniden tasarliyor.

Karaman’da Önemli Kavsaklar Yeniden Tasarlaniyor

Düzenlenecek kavsaklarda incelemelerde bulunan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, "Sehir içi trafigi daha güvenli hale getiriyoruz" dedi.
Karaman Belediyesi, trafigin yogun oldugu Bisikletli Kavsak, Zembilli Kavsagi ve Piri Reis Vadisi Kavsagi'ni tamamen yeniden düzenliyor. Projeleri hazirlanan kavsak düzenleme çalismalari kapsaminda, alt ve üst geçitlerle trafik daha güvenli hale gelecek. Ayrica, vatandaslarin "Duvarli Yol" olarak bildigi Zembilli Mahallesi'nde bulunan kavsaktan Tapduk Emre Mahallesi'ne geçis, viyadükle saglanacak. Projeleri hazirlanan kavsaklarda detayli inceleme yapan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, "Kavsaklar yeninden düzenlendiginde, bu güzergâhlardaki ulasim daha kolay ve güvenli olacak" dedi.
Baskan Çaliskan sunlari kaydetti;
"Sanayi, üniversite ve devlet hastanesine ulasimin saglandigi ana yollar üzerinde bulunan kavsaklari yeniden düzenliyoruz. Özellikle hastaneye hizli ve güvenli ulasim için gerekli olan bir çalisma yürütüyoruz. Örnegin, Alparslan Türkes Bulvarindan gelerek hastaneye gitmek isteyen bir vatandasimiz, sanayi yolundan dolasmak zorunda kaliyordu. Zembilli kavsagini çalismasinda, yapacak oldugumuz köprü ile Taptuk Emre Mahallesi'ne direk geçisi saglayacagiz. Diger yandan Bisikletli Kavsak üzerindeki düzenleme çalismasi dâhilinde sürücülere alttan ve üstten geçis imkâni sunacagiz. Böylece bu kavsaktaki kaza oranini en az seviyeye indirmeyi hedefliyoruz. Bir diger kavsak çalismamiz da Piri Reis Vadisi'nin yanindaki kavsak. Bu kavsakta da sürücülere alttan ve üstten geçis imkâni vermek sureti ile trafigi daha güvenli hale getirecegiz. Bu üç kavsak düzenlemesi ile ilgili projelerimiz hazirlandi ve ihale asamasina geldi. Kavsak düzenlemeleri tamamlandiginda, hem sehir içi trafik daha güvenli hale gelecek, hem de sehrimiz modern bir görünüm kazanacak."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284