Karaman’da Personellere Acil Durum Semineri

2022 Tatbikat Yılı nedeniyle olası acil durumlar ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasındaki personele tecrübe kazandırmak amacıyla Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde eğitim ve acil durum tahliye tatbikatı yapıldı.

Karaman’da Personellere Acil Durum Semineri

Tatbikat öncesi Karaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü personeline acil durumlar ve afetlerde personelin ve acil durum ekiplerinin nasıl davranması gerektiği konusunda seminer verildi.

Seminerin ardından tatbikata geçildi. Tatbikatta ikaz alarm sistemi çalıştırılarak personel uyarıldı. İkaz ve alarmla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasındaki personel çök kapan ve tutun hareketini yaptıktan sonra acil toplanma alanına intikal etti. Burada yapılan bilgilendirmenin ardından tatbikat sona erdi.

Tatbikat ile personelin acil durumlarda ve olası afetlerde neler yapılacağı ve tahliyenin nasıl sağlanacağı uygulamalı olarak yapıldı. Başarıyla tamamlanan tatbikat sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan tatbikata katılan personeli, ekipleri ve Sivil Savunma Uzmanı Mustafa Ercan'ı kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284