Karaman’da `Saglicakla Kal` Projesi

Karaman’da hayata geçirilen “Saglicakla Kal` projesinin protokolü düzenlenen bir törenle imzalandi.

Karaman’da `Saglicakla Kal` Projesi

Valilik Toplanti Salonunda gerçeklesen törene Vali Murat Koca, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile daire müdürleri ve davetliler katildi. Törende açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, “Egitimde verilen karnenin iki tarafi var. Biz genellikle sol tarafina bakar ögrencilerin hangi derslerde basarili olup olmadigina bakariz. Sag tarafina ise çogu zaman hiç bakmayiz. Karnenin sag tarafinda ise çocuklarin temel sorumluluklarini, davranis biçimlerini gösteren bölüm vardir. Bu bölümde çocugun basarisina ve basarisizligina bakilmaz çogu kez. Bizim bu projeyi hazirlamamizdaki temel amaç gençlerin kisisel ve sosyal gelisimlerinin desteklenmesi, potansiyellerini gerçeklestirmelerine imkan saglanmasi, gençler arasinda ortak bir amaç etrafinda birlikte çalismanin ve hosgörünün tesvik edilmesi, sosyal dislanmayla mücadele edilmesi, sosyal uyumun güçlendirilmesi, gençlerin aileleriyle ve toplumla iletisimlerinin daha saglikli hale getirilmesi, gençlerin özgüvenlerinin, duyarliliklarinin ve yasadiklari topluma aidiyet duygularinin gelistirilmesi saglanmis olacaktir. Projemizle hastaneden yer bulma konusunda zorluk çeken hastalara destek olunacak, hastalar daha hizli ve daha kaliteli hizmet alma imkanlarina kavusacaklardir. Hastalarin hizmete daha kolay ulasmalari ve daha kisa sürede tedavi görmeleri saglanacaktir. Uzun süreli yatan hastalardan ihtiyaç duyanlara gazete ve kitap okunacak, konser, dinleti gibi etkinliklerle moral destegi sunulacaktir. Huzurevinde yapilacak konser, dinleti, kitap ve gazete okuma etkinlikleri ile yaslilarin yasam kalitelerine destek olunacaktir. Sevgi ve Çocuk evlerinde kalan ve toplumdan yalitilmis bir hayat süren ögrencilere akademik ve psikolojik destek saglanarak bir an önce toplumla kaynasmalari saglanacaktir” dedi.

Sultanoglu son olarak 2012 yilinda bir lisede pilot olarak baslatilan bu projenin bu yil 6 lise ve iki ilkögretim okulu olmak üzere 2 bin 68 ögrenci ile üç ay süre ile yürütülecegini belirterek, proje kapsaminda merkeze bagli 5 köy okuluna da Gençlik Merkezi ile birlikte giysi, kirtasiye ve gida yardimi gerçeklestirilecegini de sözlerine ekledi.

Vali Murat Koca da, projenin hayata geçirilmesini saglayan kurumlara tesekkür ederek, “Bu kurumlar rutin islerinin disinda bu tür projelerle de topluma ön ayak olmaktadirlar. Saglicakla Kal projesinde yapilacak etkinlikler umuyorum ki vatandaslarimiza faydali olacaktir” diye konustu.

Projeyle ilgili yapilan slayt gösterisinin ardindan proje ortaklari olan Karaman Valiligi, Milli Egitim Müdürlügü, Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü ve Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlükleri arasinda hazirlanan projenin protokolü imzalandi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284