Karaman’da Siyasi Partilerden Teröre Ortak Kinama

Türkiye’de özellikle Güneydogu’da artan terör olaylari ile verilen sehit nedeniyle tüm ülkede öfke ve tepki artarken Karaman’da siyasi partilerin temsilcileri bir araya gelerek Türkiye’ye örnek olacak ortak bir karara imza atti.

Karaman’da Siyasi Partilerden Teröre Ortak Kinama

Polisevinde Emniyet Müdürü Mehmet Sahne’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen terörü telin toplantisina, AK Parti Milletvekili Recep Seker, AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü, CHP Il Baskani Ismail Atakan Ünver, MHP Il Baskan Yardimcisi Durmus Yildizbas ve Saadet Partisi Il Baskani Saban Sahin katildi. Siyasi parti temsilcileri halki her türlü provokatif eylem ve gösterilerden uzak durmaya davet etti.
Toplantiyla ilgili yapilan ortak basin açiklamasinda, “Son günlerde ülkemizde yasanan terör olaylarina sebebiyet veren terör örgütü ve yandaslarini kiniyoruz. Büyük Türk milletinin sabrini acziyet olarak degerlendiren gafillerin tarihe bir daha bakmalarini öneriyoruz. Yasanan terör olaylarinda sehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyoruz. Bu zor günlerde Karaman’da faaliyet gösteren siyasi partilerden AKP, CHP, MHP ve SP temsilcileri olarak parti ayrimi gözetmeksizin birlik ve beraberlik içerisinde oldugumuzu burada tüm kamuoyuna ilan ediyor, üzerimize düsen her görevi yerine getirmeye hazir oldugumuzu belirtiyoruz." denildi.
Milletimizin geçmiste oldugu gibi bugünde birlik ve beraberlik içerisinde duracagi belirtilen açiklamada su ifadeler kullanildi:
"Bu ülkenin kardeslik iklimine katki saglayan degerli Karamanli vatandaslarimizin da teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarina karsi ortak tavir sergilenecegine inancimiz tamdir. Tüm dünya bilmelidir ki bu ‘Aziz vatan ve ay yildizli bayrak’ Türk milletinin en kutsal degerleri olarak varligindan hiçbir ödün vermeden, canimiz pahasina sonsuza dek savunulmaya devam edilecektir. Ülkemizi bölmeyi amaçlayan hain terör örgütünün gerçeklestirdigi kalles saldirida milletimizin güvenligini saglamakla görevli Türk Silahli Kuvvetleri ve Emniyet mensuplarimizin hayatina kastedilmesi hepimizde derin bir aci ve üzüntü olusturmustur. Unutulmamasi gereken konu terör belasindan insanligin kurtulabilmesi için tüm dünyanin artik terör gerçegini anlamasi ve terörle mücadele için kararlilikla ortak tavir gelistirilmesi bir zorunluluktur. Bu terör örgütü ve yandaslari sunu iyi bilmelidirler ki, ülkemizin huzur ortamini ve bölünmez bütünlügünü bozmaya yönelik terör eylemleri hiçbir zaman amacina ulasamayacaktir. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu oyunlari bozacak kadar güçlü ve irade sahibidir. Terör örgütünün eylemlerine karsi çikmak herkesin ortak görev ve sorumlulugudur. Yine unutmamaliyiz ki, terör örgütünün asil amaci ülkede bir korku iklimi olusturarak Türk halkinin sagduyusunu azaltmak ve karsilikli nefreti beslemektir. Terörün bu amacina ulasmasini engellemek için bu tür saldirilar karsisinda halkimizin birlik ve beraberligine daha da sahip çikacagindan ortak vicdan ve akil ile davranacagindan kuskumuz yoktur. Bizler siyasi parti temsilcileri olarak Karaman’da olusturdugumuz bu birlikteligin tüm ülkemiz genelinde örnek olmasini istiyoruz. Ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlige ihtiyaç duydugu bu süreçte, sehitlerimiz üzerinden yapilacak siyasetten uzak durarak, taskinlik, nefret söylem ve eylemlerinin yerine sagduyu ile hareket ederek kardesligimize zarar verecek her türlü provakatif eylem ve gösterilerden uzak durulmasi gerektiginin altini bir kez daha çizmek istiyoruz. Gözünü kirpmadan ülkesini savunan güvenlik güçlerimizin sarsilmaz cesareti önünde gururla ve saygi ile egiliyor, sehitlerimize Allah’tan rahmet, yakinlarina ve aziz milletimize sabir ve bassagligi diliyoruz. Tüm bu olaylar karsisinda yaralanan askerlerimiz ve polislerimize de Allah’tan acil sifalar diliyoruz. Bu terörü yapanlari, arkasinda duranlari, destekleyenleri Karaman halki adina tel’in ediyoruz. Tüm bu saldirilar kardesligimizi ayristirmayacak aksine pekistirecektir. Karaman halkimizi sagduyuya davet ediyoruz” denildi.
Basin açiklamasi öncesinde terör saldirilarinda sehit olan Türk Silahli Kuvvetleri ve Emniyet Teskilati mensuplarinin ruhlari için duada edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284