Karaman’da Suç Örgütü Operasyonu

Karaman’da, kredi karti ve telefonla dolandiricilik yaptigi tespit edilen suç örgütüne yönelik 3 ilde es zamanli düzenlenen operasyonda 7 kisiyi gözaltina aldi. Örgüt liderinin dolandiricilik parasiyla altin aldigi ögrenildi.

Karaman’da Suç Örgütü Operasyonu

Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri, kredi karti ve telefonla dolandiricilik yapildigini tespit etmesi üzerine çalisma baslatti. Ekipler, uzun süren çalismanin ardindan operasyon için önceki gün dügmeye basti. Düzenlenen es zamanli operasyonda Ankara’dan A.A, Mersin’den G.Ç ve Karaman’dan M.H.T, Y.K, F.U, M.K, I.A ve L.U, isimli kisileri gözaltina aldi. Örgütün Karaman lideri M.H.T'nin baska bir suçtan cezaevinde tutuklu bulundugu bildirildi.
Karaman’da bir telefon bayisinde çalisan suç örgütü üyeleri, önce kredi karti ile alisveris yapan müsterinin haberi olmadan kredi karti numarasi ile son kullanma tarihi ve güvenlik numarasini gizlice kaydediyordu. Daha sonra Ankara ve Mersin’deki sebeke üyelerine aldiklari kredi karti bilgilerini bildirip internet üzerinden alisveris yapiyorlardi. Sebeke üyelerinin bir baska dolandiricilik yöntemi ise telefonla aradiklari vatandaslara kendilerini polisiz veya savciyiz diyerek kandirdiktan sonra banka hesaplarina para yatirtiyorlardi.
DOLANDIRICILIK PARASIYLA ALTINA YATIRIM
Suç örgütünün Karaman’daki üyeleri müsterilerin gizlice aldiklari kredi karti bilgilerini Ankara’da bulunan örgüt lideri A.A.’ya bildiriyordu. A.A.’da aldigi kredi karti bilgileriyle zaman geçirmeden internet üzerinde kuyumculardan altin aliyordu. A.A., ayrica alisverislerde yapiyordu. Halen cezaevinde bir suçtan dolayi tutuklu bulundugu ögrenilen suç örgütünün Karaman lideri M.H.T. ise Karaman’da örgüt üyelerini yönetiyordu.
Organize bir sekilde çalistiklari tespit edilen 8 süphelinin bu yollarla yaklasik 100 bin lira civarinda dolandiricilik yaptigi belirlendi. Ekipler, sahislardan kredi karti dolandiriciliginda kullandiklari malzemeleri de ele geçirdi. Gözaltinda tutulan 7 kisi Emniyet Müdürlügü’nde tamamlanan ifadelerinin ardindan, suç islemek amaciyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandiricilik yapmak ve kredi kartlarini kötüye kullanmak suçuyla sabah erken saatlerde polisin genis güvenlik tedbirleri arasinda adliyeye çikarildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284