Karaman`da Telefon Dolandiriciligi Sebekesi Çökertildi

Dolandirdigi para desteleriyle fotograf çektiren 26 yasindaki çete liderinin lüks otomobil alip kendisine makam soförü bile tuttugu ortaya çikti.

Karaman`da Telefon Dolandiriciligi Sebekesi Çökertildi

Tele-dolandiricilarin son adresi Karaman oldu. Dolandiricilar, vatandas Emise Çetinkaya'yi polis gibi arayip kuyumcu soygununda kimlik bilgilerinin bulundugunu, evdeki altinlarinda parmak izi çalismasi yapilacagini söyledi.
Kadinin 46 bin liralik altinlarini alip kaçan sebeke üyeleri, bir gün sonra ise dis hekimi Mahmut Y.’nin (65) muayenehanesini aradi. Y.’ye Mersin Cumhuriyet Savciligi'nin talimatiyla terör örgütüne yönelik mali operasyon yapilacagini, hesabindaki paralari çekerek garantiye almasi gerektigini söyleyen dolandiricilar, yanlarinda noter, savci ve polislerin bulundugunu anlatti. Dolandiricilar, inandirdiklari Mahmut Y.’ye "Paralari çektigin bankadan çikinca 'Yunus Kent'e nasil gidebilirim' parolasini söyleyen kisiye paralari teslim et" talimatini verdi. Isteklere harfiyen uyan dis hekimi, 190 bin lirayi elden teslim ettikten sonra evine giderek esinin posetleyerek hazirladigi altinlari da talimatlar dogrultusunda çöp konteynirina atti. Eve döndügünde dolandirildigini anlayan Mahmut Y. polise gidip sikâyetçi oldu. 240 bin liralik dolandiricilik olayi sonrasinda, Karaman polisi Süleyman Ç.’nin de ayni yöntemle 11 bin lirasinin alindigini belirledi. Polis, süphelilerden Mehmet Akdag'i otobüsle kentten ayrilirken yakaladi. Ayagi aksayan zanlinin dolandirdigi paralarin bir kismi ayakkabilarinin içinden çikti. Süphelinin ifadeleri dogrultusunda Istanbul ve Sanliurfa'da yapilan eszamanli baskinlarla 6 kisi gözaltina alindi.
Sanliurfa'da yasayan ve örgütün liderligini yapan Abdülkadir Tastan (26) ile Mehmet Bozkurt, Isa Budak, Mehmet Akdag, Kasim Timur ve Ali Timur Karaman, "suç örgütü kurarak dolandiricilik yapmak" suçundan tutuklandi. Örgüt lideri Abdülkadir Tastan'in tele-dolandiricilikla elde ettigi paralarla sifir otomobil aldigi, makam soförü bile tuttugu ortaya çikti. 5 yildizli otellerde kendisine isadami görünümü vererek tatil yapan Tastan'in çektirdigi fotograflari sosyal medya hesaplarinda paylastigi görüldü
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284