Karaman’da Üretilen Laleler Farklı İllere Gönderiliyor

Asırlar sonra anavatanına dönen lale, Karaman’da Atlas Lale’nin kurucusu sahibi Latif Ateş tarafından Kızılkuyu köyünde üretiliyor.

Karaman’da Üretilen Laleler Farklı İllere Gönderiliyor

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Kazımkarabekir İlçe Tarım ve Orman Müdür Ayşe Koca ve beraberindeki heyet Kızılkuyu Köyünde bulunan Lale üretimi yapılan tarlada birtakım ziyaretlerde bulundular.

Uzun yıllar Hollanda’da lale üzerine çalışmalarda bulunup üretim tecrübesini ülkemizde lale ıslahatçılarıyla paylaşarak laleyi anavatanına geri kazandırdı.

Üreticimizin ürün yelpazesinin ana eksenini ‘’lale’’ oluşturmakla birlikte soğanlı, yumrulu ve köklü süs bitkileri alanında birçok ürün çeşidiyle faaliyette bulunmakta.

Lale üretiminde Karamanı marka değeri kazandırmak için çaba sarf eden üreticimiz aynı bölgede ürettiği lalelerin soğanlarının muhafaza ve paketleme tesisini kurmak için çalışmalar yapmakta.

Atlas Lale tarafından yaklaşık 40 dekar alanda üretilen lale soğanları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, başta olmak üzere birçok illere pazarlanarak parklarda görsel şölen oluşturmakta.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284