Karaman’da Yaz Okulu Etkinlikleri

Karaman’da degerler egitiminin verildigi yaz okullarinda ögrenciler çesitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de yaparak hem kendilerini gelistiriyor, hem de güzel vakit geçiriyor.

 Karaman’da Yaz Okulu Etkinlikleri
Mavi Tirtil Yaz Okulu ögrencileri için düzenlenen etkinliklerden birine Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Sube Müdürleri Zeki Tuman, Turan Kayacilar ile Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman da katildi. Yaz okulu çalismalari hakkinda Il Müdürüne bilgi veren Ayhan Kahraman, “Geçen yil baslanan yaz okuluna bu yil 60 ögrencimiz kayit yaptirdi. Sabahlari degerler egitimi, ögleden sonra siir, tiyatro, müzik ve pratik Ingilizce dersleri ile sporun çesitli branslarinda egitimler veriliyor. Bu egitimlerin tamami brans ögretmenleri tarafindan veriliyor. Her hafta islenen degerle ilgili sinema gösterimi yapiliyor, piknige gidiliyor ve tarihi mekanlar geziliyor. Bugün piknik için bir araya geldik" dedi.
Il Müdürü Sultanoglu da, dogal ortamlarin ögrencinin egitiminde çok etkili oldugunu belirterek, idarecilerin, ögretmenlerin izcilik faaliyetlerine, kir gezilerine, pikniklere, kültür gezilerine önem vermelerini, egitimi dersliklerle sinirlandirmamasini istedi. Sultanoglu, “Mavi Tirtil Projesi yazin okullarin bos oldugu, ögretmenlerin tatilde oldugu dönemlerde ögrencilerle okulu ve ögretmenleri bulusturan bir proje oldu. Ilimizin ilk defa öncülük ettigi bu yaz okulu projesi degerler egitimi, sanat egitimi ve spor egitiminin bir arada verildigi önemli bir çalismadir. Bu proje Il Müdürlügümüzün girisimleri sonucu Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan tüm ülke geneline tavsiye edilmis, bu yil birçok ilde yaz okullari açilmistir. Bu kurslarla ögrencilerimiz yeni egitim ögretim dönemine daha donanimli olarak baslayacaklardir. Ögrencilerimizi ve emegi geçen tüm çalisanlarimizi tebrik ediyor, basarilar diliyorum" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284