Karaman’da Yurt Karantinasındaki Kişi Sayısı Artıyor

Karaman’da İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından korona virüsle mücadelede sosyal izolasyonu sağlamak ve virüsün yayılımını önlemek amacıyla Eylül ayında uygulamaya alınan yurtta karantina uygulaması devam ediyor.

Karaman’da Yurt Karantinasındaki Kişi Sayısı Artıyor

Korona virüs taşıyıcısı ya da temaslısı olup aynı evde kronik hastası veya 65 yaş üstü yakını bulunan vatandaşlar için Karaman ilinde Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu ve Hatuniye Öğrenci yurtları karantina yurtları olarak hizmet vermeye başlamıştı. Hiçbir ücret ödemeden bu yurtlarda karantina sürelerini dolduran vatandaş sayısı kimi zaman düşüş gösterirken kimi zamansa artış göstermeye devam ediyor.
 Geçtiğimiz hafta yurtlarda karantina altında olan ve 15’i geçmeyen kişi sayısı 27-30 Kasım 2020 tarihleri arasında yükselişe geçerek 30’a yaklaştı. Hatuniye Öğrenci Yurdunda 1’i bayan, Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdunda 27’si toplamda 28 vatandaşımızın karantina sürelerini doldurmak üzere yurtlarda misafir edildiği bilgi edinildi. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284