Karaman’daki Madencileri Soma’ya Giden Ekip Kurtaracak

Maden ocaginda mahsur kalan 20 madenci için 20 kisilik tahlisiye ekibi yola çikti

 Karaman’daki Madencileri Soma’ya Giden Ekip Kurtaracak

Karaman’da, su basan maden ocaginda mahsur kalan 20 maden isçisi için Basbakanlik harekete geçerek Zonguldak’tan tahlisiye ekiplerinin bölgeye gitmesini istedi. Hazirliklarini tamamlayan tahlisiye ekipleri Konya’ya gitmek üzere yola çikti. 

  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi’na ait Türkiye Taskömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri Karaman’daki maden ocaginda mahsur kalan 20 isçi için hazirliklarini tamamladi. Basbakanlik’in talimati ile iki otobüs hazirlandi. Kurtarma ekibi içerisinde 13 isçi, 7 teknik ekip yer aliyor.
Hazirliklarini tamamladiktan sonra Tahlisiye Istasyonu’ndan yola çikan ekibin basinda TTK Is Güvenligi ve Egitim Dairesi Baskanvekili Ahmet Sarialioglu bulunuyor. Gazetecilerin sorularini yanitlayan Sarialioglu, “Basbakanlik’tan madende mahsur kalan isçilerle ilgili talimat geldi. Talimat neticesinde bir ekip hazirladik. Kozlu Müessesesi Tahlisiye Istasyonu’ndan bir mühendis, bir nezaretçi toplam 15 kisi, bizim buradan da benim baskanligimda 3 teknik elemanla beraber  20 kisi hareket ediyoruz. Olayi bilmiyoruz, net bir sey bilmiyoruz. Agirlik yine Soma ekibi, tecrübeli ekip gidiyor. Bizim de, Kozlu’daki arkadaslarda da agirlik Soma’ya giden ekip. Polonya’ya gittigimiz ekip ayni zamanda. Bütün kurumdaki herkes bu konuda tecrübelidir. Su an hareketimiz Saltukova Havaalani olacak. Uçakla Konya’ya gidecegiz, Konya’dan da iki helikopterle olayin yasandigi bölgeye uçacagiz” dedi.
  Ekipte, 13 isçi ve 7 teknik eleman bulunuyor. Çaycuma ilçesindeki Saltukova Havaalani’na hareket eden ekip, özel uçakla Konya’ya hareket edecek. Ekibin yer aldigi otobüsün yani sira malzemelerin yüklendigi bir teknik araç olmak üzere iki araç havaalanina gitti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284