Karaman’dan Manavgat’a Yardım Eli

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınları, Türkiye’yi acıya boğarken Karaman Valiliği yardım için harekete geçti.

Karaman’dan Manavgat’a Yardım Eli

Karaman Valiliği yaptığı açıklamada, “Ülkemiz genelinde 28.07.2021 tarihinde başlayan ve halen devam eden orman yangınları sonucunda birçok vatandaşımızın evi yanmış, birçok vatandaşımız da köylerini terk etmek zorunda kalmıştır. Bu köylerde yaşayan vatandaşlarımızın tarım arazileri yok olmuş, büyükbaş ve küçükbaş hayvanları da telef olmuştur.

Devletimiz tarafından mağdur vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanmakla birlikte, orman yangınlarının başladığı ilk günden başlayarak vatandaşlarımızdan ve sivil toplum kuruluşlarından gelen yoğun talepler doğrultusunda Valiliğimizce yangından zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının bir nebze de olsa sarılabilmesi amacıyla harekete geçilmiştir.

Manavgat’ta yaşayan yöre halkıyla yapılan görüşme sonucunda yangının zarara yol açtığı köylerde yaşayan ailelerin beyaz eşya (buzdolabı, çamaşır makinası, televizyon vb.), mutfak eşyası (tencere, tabak, çatal kaşık vb.) yatak, yorgan, yastık, battaniye, halı, kilim vb. eşya ile öğrenciler için bilgisayar ve büyükbaş ve küçükbaş hayvan için yem ihtiyacı olduğu belirlenmiştir.

Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın yardımlarını İmaret Mahallesi 144. Sokak no:4 adresinde bulunan Karaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim etmeleri durumunda, Valiliğimizce ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.(Tel:0338 213 60 00-02)

ACILARI BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ SÖNDÜRECEK

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Not: Yukarıda belirtilen ihtiyaçların dışında herhangi eşya yardımında bulunulmaması rica olunur.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284