Karaman’dan Modern ve Şimşek 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Arasına Girdi

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021 araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Listede Karaman’dan Modern Çikolata ve Şimşek Bisküvi yer aldı.

Karaman’dan Modern ve Şimşek 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Arasına Girdi

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) her yıl yaptığı Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu’nun 2021 yılı raporu sonuçları açıklandı. Sanayi sektörünün en değerli verilerini yansıtan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine, üretimden net satışlara göre ilimizden Modern Çikolata ve Şimşek Bisküvi adlarını yazdırdı.

Modern Çikolata 956 milyon TL net satış ile 97. sırada yer alırken 232. sırada 738 milyon TL net satış ile Şimşek Bisküvi yer aldı.

Üretimden net satışlar baz alınarak yapılan İSO İkinci 500’ün 2021 yılı sıralamasında, Ege Seramik 980,1 milyon TL ile ilk sırayı aldı. 979,8 milyon TL ile Kozlu Gıda 2. sırada yer alırken, Kangal Termik Santral 979,7 milyon TL ile 3. oldu.

Araştırma sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “İSO İkinci 500 çalışmamızın 2021 yılı sonuçları, dünya ekonomisinin pandemi krizinden çıkış sancılarıyla geçirdiği hareketli bir yılın sanayiye yansıyan fotoğrafı niteliğinde. Öncelikle 2021 yılındaki aşı uygulamalarıyla dünyada hemen her sektöre dönük talebin beklenenden erken toparlandığına tanıklık ettik. Bu, beraberinde tedarik krizini getirdi. Gevşek para ve maliye politikalarının sağladığı rekor parasal genişlemenin en yıkıcı yan etkisi ise sonuçlarını bugün de yaşamakta olduğumuz küresel enflasyon oldu. 2021 yılını çift haneli bir büyümeyle kapatan ülkemizde ise sanayi kuruluşlarımız, özellikle dış pazarlardaki performanslarıyla güçlenen küresel talepten payını almış görünüyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284